Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cea mai veche pâine din lume, preparată în 1892, expusă la Muzeul de Istorie din Galaţi

Cea mai veche pâine din lume, preparată în 1892, la Genova, se află într-o perfectă stare de conservare la Muzeul de Istorie din Galaţi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.03.2021, 14:24

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Conform unei postări pe Facebook a preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, în 1892, pâinea a fost adusă la Galaţi din Italia de un navigator de pe crucişătorul Elisabeta.

"Exponat #unic în lume la #Muzeul de #Istorie din Galați. Cea mai veche #pâine din lume, preparată în 1892, la Genova, se află într-o perfectă stare de conservare la Muzeul de Istorie din Galați, instituție aflată în subordinea #Consiliului #Județean. În 1892, pâinea a fost adusă la Galați din Italia de către un #navigator de pe #crucișătorul Elisabeta" a scris Costel Fotea pe Facebook. 

De altfel, din 2019, acest produs de panificaţie, vechi de 129 de ani, este recunoscut şi de Academia Recordurilor Mondiale din Statele Unite ale Americii.

Pâinea este păstrată în condiţii speciale şi este expusă publicului la anumite intervale de timp, bineînţeles cu respectarea unor condiţii de conservare, mai precizează Fotea, potrivit news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cea mai veche pâine din lume, preparată în 1892, expusă la Muzeul de Istorie din Galaţi