Antena Meniu Search
x

Cei trei preoţi şi doi pelerini acuzaţi că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie, arestaţi preventiv

Cei trei preoţi se declară nevinovați

Vezi și

Cei trei preoţi şi doi pelerini acuzaţi că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie, de la o mănăstire din Grecia, au fost arestaţi preventiv. 

Românii vor fi trimişi la o închisoare elenă unde vor putea sta până la şase luni, când vor fi judecaţi. Preoţii din Satu Mare mai aveau la ei şi alte moaşte, oseminte luate din gropile comune de la Aiud ale martirilor, pentru care voiau să cumpere o raclă. Dar nu aveau actele de provenienţă.

Biserica şi casa parohială din Aliceni, Satu Mare, sunt acum pustii. Preotul Daniel Popa şi-a luat cu el în pelerinajul din Grecia şi soţia. Pelerinajul n-ar fi fost făcut, însă, aşa cum scrie la carte. Cei trei preoţi şi-ar fi motivat absenţa printr-o simplă cerere de concediu, fără să ceară şi să obţină acordul ierarhului. În plus ar fi luat cu ei oseminte din gropile comune ale martirilor de la Aiud. Fără niciun act, iar asta i-a băgat în încurcătură. Superiorii preoţilor vor trimite toate actele în Grecia şi spun că preoţii vor scăpa de acuzaţii. Sunt convinşi că au fost neatenţi, nicidecum hoţi. Şi că nu au avut nicio legătură cu furtul mâinii stângi a Sfântului Haralambie, de la Mănăstirea Mega Spileo. Printre cei trei preoţi este şi părintele Marius Borhidan, paroh la capela de la Spitalul din Negreşti-Oaş.

Al treilea preot reţinut în Grecia este părintele Emanuel Osos, din comuna Mesteacăn. Enoriaşii sunt sideraţi.

Când se vor întoarce în ţară, cei trei preoţi vor trebui să dea socoteală şi în faţa superiorilor pentru scandalul în care au fost implicaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cei trei preoţi şi doi pelerini acuzaţi că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie, arestaţi preventiv