Antena Meniu Search
x

Video Cel mai bătrân florar din România are 93 de ani şi plantează flori de-o viaţă, în serele lăsate moştenire de părinţi

Cel mai bătrân florar din România trăieşte în Arad şi are 93 de ani. De când se ştie, îşi petrece timpul printre flori. În serele lăsate moştenire de părinţi, acum 100 de ani, cultivă sute de mii de lalele şi zambile. Florarii din toată ţara cumpără de la el ghivece pe care le vând în pieţe sau magazine.

de Redactia Observator

la 24.02.2021, 17:52

Vezi și
  • Cel mai în vârstă florar din ţară trăieşte pe strada Gladiolelor din Arad.
  • Florarii din toată România pleacă de la el cu remorci pline de ghivece pe care le vând apoi în pieţe sau magazine.

Întâmplător sau nu, cel mai în vârstă florar din ţară trăieşte pe strada Gladiolelor din Arad.

Weil Alois are 93 de ani şi plantează flori de-o viaţă. Jumătate de milion de lalele şi zambile înfloresc în serele lui. Florarii din toată România pleacă de la el cu remorci pline de ghivece pe care le vând în pieţe sau magazine.

Alois Weil cultivă flori cum se făcea acum 100 de ani

În ciuda vârstei înaintate, Alois Weil nu renunţă la meseria pe care o iubeşte şi o practică cu pasiune de aproape 80 de ani. Nimic nu-l rupe de raiul florilor de acasă.

Alois Weil, florar: ”Pasiune, un viciu. Nu-i alta meserie mai frumoasă, ca asta nu este”

Florarul arădean importă bulbi de lalele din Olanda şi le cultivă după tehnica folosită de tatăl său acum o sută de ani. Iar pentru ca afacerea să meargă ca pe roate, cum deschide ochii, bătrânul face inspecţie în serele din curtea casei.

Clienți din toată ţara trec pragul serelor cu flori din Arad. Un fir de lalea se vinde cu un 1 leu, în timp ce o zambilă este 3,3 lei, iar una la ghiveci 4,5 lei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florarul are şi planuri de viitor. Speră ca în câţiva ani lângă casa lui să ridice un azil de bătrâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Cel mai bătrân florar din România are 93 de ani şi plantează flori de-o viaţă, în serele lăsate moştenire de părinţi