Antena Meniu Search
x

Cel mai longeviv, dar şi unul dintre cei mai bogaţi parlamentari din istoria României, Verestoy Attila, s-a stins din viaţă

Senatorul, supranumit "Drujba lui Dumezeu" sau "nemuritorul din Parlament", a murit într-o clinică din Viena, unde a fost internat în ultima perioadă.

Vezi și

Senatorul, supranumit "Drujba lui Dumezeu" sau "nemuritorul din Parlament", a murit într-o clinică din Viena, unde a fost internat în ultima perioadă. După ce în urmă cu câţiva ani a scăpat cu viaţă dintr-un grav accident de maşină, în urmă cu câteva luni a primit o nouă lovitură. Medicii i-au descoperit o boală incurabilă.

Senatorul Verestoy Attila a murit aseară, la o clinică din Viena, unde era sub tratament pentru cancer pulmonar.

I se spunea "nemuritorul din Parlament". Verestoy a câştigat 8 mandate parlamentare consecutive, începând din '90.

Moartea lui este o pierdere pentru politica românească, spun acum foştii colegi sau adversari politici.

Pe acelaşi subiect

Verestoy Attila era şi unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Era poreclit "Drujba lui Dumnezeu", din cauza afacerilor cu cherestea. La mijocul anilor 90, numele lui a fost legat de exploatarea pădurilor din Harghita și Covasna, însă niciuna din plângeri nu s-a concretizat în punerea sa sub acuzare.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, senatorul avea în conturi peste 8,5 milioane de euro, împrumuturi de 6 milioane de euro şi, de aceeaşi valoare, acţiuni. Senatorul mai deţinea şi 90 de hectare de teren, trei apartamente şi 2 vile. 

Domeniul din Vlădiceasca, lângă Capitală, se întinde pe 13 mii de metri pătraţi şi seamănă cu o navă spaţială.

Vila a fost proiectată de Dinu Patriciu, inspirat din iurta mongolă.

În 2011, a suferit un grav accident de maşină, în urma căruia a rămas cu un handicap la picior şi mergea cu ajutorul unui baston.

Verestoy Attila avea un fiu şi doi nepoţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Cel mai longeviv, dar şi unul dintre cei mai bogaţi parlamentari din istoria României, Verestoy Attila, s-a stins din viaţă