Antena Meniu Search
x

Observator Special: Care este cel mai prost drum din tara, neasfaltat din 1990

Este un drum din judetul Caras-Severin care, desi ar trebui sa lege un satuc de orasul Oravita, s-a incapatanat sa il izoleze. Acum, pentru a ajunge la slujba sau la scoala, oamenii sunt nevoiti sa faca un ocol de 100 de kiloemtri.

Vezi și

Dincolo de orice gluma, bucata de sosea numita pompos drum judetean,este cosmarul oricarui sofer. Un cosmar zilnic pentru oamenii din Surduc, judetul Caras-Severin. Pe asfaltul facut bucati se gasesc toate tipurile de gropi cunoscute soferului. De la mica, la mare, de la adanca la foarte adanca. Sunt atat de multe, incat pana si gropile au gropi. E de inteles, mai ales ca soseaua nu a mai fost asfaltata din 1990.

Cum o nenorocire nu vine niciodata singura, podul care lega satul de cel mai apropiat oras, Oravita, s-a prabusit si el. Acum, oamenii care vor sa iasa din localitate au doua variante. Fie se incumeta sa mearga pe podul subrezit, fie ocolesc 100 de kilometri, pe la Resita.

Orice urgenta poate degenera intr-o adevarata tragedie. Asta pentru ca masinile de pompieri sau ambulantele nu pot ajunge acolo unde este nevoie de ele. Fie nu pot trece pe pod, fie cand ajung, dupa un ocol de 100 de kilometri, e prea tarziu.

Oamenii stiu cine este de vina pentru starea deplorabila a soselei. In primul rand, autoritatile care par sa fie uitat de acest colt de tara. In al doilea rand, basculantele incaracate cu tone de piatra care trec in fiecare zi pe drum. Ironie sau nu, piatra carata de respectivele autovehicule este folosita ca materie prima pentru drumuri.

Podul este in lucru. Cat despre drum, va mai dura. Asta pentru ca licitatiile vor fi organizate abia saptamana viitoare. Abia dupa un tur de forta prin labirintul birocratic, muncitorii vor putea repara un drum de care autoritatile n-au vrut sa stie timp de mai bine de doua decenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Care este cel mai prost drum din tara, neasfaltat din 1990