Antena Meniu Search
x

Cele mai vândute parfumuri din lume, în pericol

Parfumurile care se vând cel mai bine în lume, sunt în pericol.

Vezi și

Parfumurile care se vând cel mai bine în lume, sunt în pericol. Pentru a-i proteja pe alergici, Comisia Europeană vrea să interzică nu mai puţin de o sută de substanţe folosite în fabricarea esenţelor aflate pe piaţă de zeci de ani.

Specialiştii de la Dior, Chanel sau Guerlain au început deja să lucreze pentru a găsi alte formule de a sintetiza aromele interzise. Vândut la fiecare 30 de secunde, chiar faimosul Chanel Number 5 ar putea avea nevoie de o formulă nouă înainte de aniversarea cu numărul 100.

Marilyn Monroe spunea că este singura îmbrăcăminte pe care o poartă când vrea să seducă, iar în peste un secol de existenţă, parfumul a fost asociat cu cele mai renumite vedete ale lumii. După mai bine de 93 de ani însă, cel mai bine vândut miros din lume, laolaltă cu alte 900 de formule semnate de zeci alţi producători sunt ameninţate cu dispariţia.

Membrii Comitetului Ştiinţific pentru Siguranţa Consumatorului, din cadrul Uniunii Europene, au identificat peste 100 de substanţe posibil alergogene în compoziţia lor.

Pentru industria parfumurilor, noile interdicţii vor aduce pagube mari. Branduri renumite precum Chanel, Hermes, Dior sau Guerlain vor fi nevoite să schimbe formulele produselor pentru a se adapta noilor reguli. Unele dintre esenţe ar putea fi chiar retrase de pe piaţă.

O măsură necesară, spun însă oficialii europeni alarmaţi de numărul tot mai mare al persoanelor alergicice. Noile reguli au fost introduse spre dezbatere publică pentru următoarele 12 săptămâni. Votul final, al statelor membre ale Uniunii va avea loc în toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cele mai vândute parfumuri din lume, în pericol