Video

Centrul Vechi ar putea deveni istorie. Zeci de terase s-ar putea închide, după noile decizii luate în Consiliul General

De Andre Rotaru.
Publicat: 26.02.2021, 22:45.
Actualizat: 26.02.2021, 22:45

Centrul Vechi aşa cum îl ştim ar putea dispărea. Zeci de terase s-ar putea închide peste câteva zile. Este vorba despre cele aflate la parterul imobilelor care au faţade ce stau să cadă. Dar nu sunt singurele.

Conform regulamentului adoptat astăzi în Consiliul General al municipiului București nu vor mai putea fi avizate terasele care se află în dreptul unor clădiri cu fațada degradată sau de pe care riscă să cadă elemente decorative. Și, știm bine, aici intră o bună parte dintre imobilele din centrul istoric.

În același regulament scrie că proprietarii de terase trebuie să le amenajeze în așa fel încât, pe străzile fără trotuare mașinile de intervenție în caz de urgență: așadar autospecialele pompierilor sau salvările să aibă culoar liber de circulație. Vorbim despre vehicule cu o lățime de 2,5 metri. Așa că proprietarii teraselor rămase vor fi nevoiți să reducă serios numărul meselor de afară.

În final, de pe terase dispar incalzitoarele, umbrelele, frigiderele iar televizoarele vor mai putea fi scoase afară doar în cazul unor evenimente sportive importante.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.