Antena Meniu Search
x

Video Centrul Vechi cu reguli noi. Patronii care nu renovează fațadele sau întind mese pe toată strada vor rămâne fără autorizație

Centrul vechi nu va mai fi cum îl ştiam. Primăria Capitalei a decis că e cazul ca multe mese şi terase... să dispară. Este vorba despre cele aflate la parterul imobilelor care au faţade ce stau să cadă sau cele care au întinse mese pe toată strada. În plus, nu vor mai fi permise nici încălzitoarele sau umbrelele. 

De Alexandra Marin la 27.02.2021, 22:45
Vezi și
  • Noile măsuri decise de autorități vor intra în vigoare de luni, 1 martie

Edilii au schimbat regulile de funcţionare pentru terasele din Centrul Vechi. Se închid cele care sunt în faţa unor clădiri vechi şi care stau să cadă, dacă patronii nu investesc in renovarea faţadelor

Şi localurile care au mesele întinse pe toată strada trebuie să se restrângă. Trebuie să lase loc să treacă o maşină de pompieri.

Măsurile intră în vigoare de luni. Cum arată astăzi Centrul Vechi?

Pe multe străzi din Centrul Vechi distanţa de la o masă la alta nu depăşeşte un metru şi jumătate, ceea ce înseamnă că fie mesele din stânga, fie cele dintre dreapta, vor trebui să dispară.

Daniel Vasile, ISU București: În multe dintre situaţii, autospecialele nu au putut înainta şi astfel pompierii au înaintat doar cu stingătorul până la locul în care se manifesta incendiul. 

Sebastian Buşi, consilier general PMB: Asta e distranţa pe care trebuie să o lasă pentru intervenţia de urgenţă în centrul vechi.

Primăraia a marcat deja culoarele care vor trebui respectate. Tot de luni vor începe şi controalele.

Sebastian Buşi, consilier general PMB: Prima dată se va da un avertisment, după vor primi amendă, iar dacă insistă şi nu vor să respecte aceste distanţe, li se va ridica autorizaţia de terasă.

Patronii de restaurante nu sunt deloc mulțumiți de noile măsuri

Noile măsuri îi revoltă pe patroni care se plâng că au avut şi aşa un an greu. 

Ronen Meri, patron de terasă: Centrul Vechi oricum nu merge ca înainte.  Asta e intenţionat să ne facă viaţa mai dificilă. 

Îngrijoraţi sunt şi angajaţii teraselor, care se tem că pot rămâne fără loc de muncă. 

Ciprian, ospătar: Nu sunt ok. În ceea ce ne priveşte pe cei care lucrăm în domeniul asta, mă gândesc că se vor închide foarte multe şi va trebui să trăim şi noi într-un fel sau altul. 

Clienţii au păreri împărţite. 

Noi şi aşa venim foarte rar. Nu ne simţim în siguranţă, e aglomerat, taote clădirile sunt înghesuite, terasele la fel. Şi nu mai e un centru vechi în care să te simţi bine. 

Nu ştiu ce să zic, nu cred că e bine să facă asta. Ăsta e farmecul centrului vechi, nu? Dacă ar dispărea, lumea cred că nu ar mai veni aici. 

De pe terase vor dispărea şi încălzitoarele, umbrelele, frigiderele şi vitrinele, iar televizoarele vor fi montate doar pentru evenimente sportive importante. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Centrul Vechi cu reguli noi. Patronii care nu renovează fațadele sau întind mese pe toată strada vor rămâne fără autorizație