Antena Meniu Search
x

Cerb carpatin vânat de trei brăileni şi tranşat pentru friptură. Bărbații au fost reținuți pentru braconaj cinegetic

Trei bărbaţi din satul Ţăcău au fost reţinuţi pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Aceştia au vânat fără drept un cerb carpatin şi l-au tranşat.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.01.2022, 14:21

Trei bărbaţi au fost reţinuţi după ce au vânat un cerb carpatin şi au utilizat arme letale deţinute ilegal. Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Conform Poliţiei Judeţene Brăila, poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au reţinut trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între  32 şi 47 de ani, toţi din satul Ţăcău, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2021, cei trei bărbaţi ar fi vânat un cerb, fără drept, pe un fond cinegetic de pe raza judeţului Brăila. De asemenea, aceştia ar fi folosit muniţie interzisă la deţinere, confecţionată artizanal şi ar fi efectuat uz de armă letală fără drept", conform IPJ Brăila.  

Poliţia a confiscat 50 de kilograme de carne

Pe acelaşi subiect

Conform informaţiilor obţinute de reporterul Observator Adrian Obreja, în urma percheziţiilor derulate la cei trei, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor aproximativ 50 de kg de carne, două arme letale de vânătoare şi 288 de cartuşe letale de vânătoare, deţinute legal.

"În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma analizelor efectuate, s-a stabilit faptul că mamiferul vânat este din specia cerbului carpatin, astfel, în cursul zilei de ieri, cei trei bărbați au fost reținuți pe baza de ordonanță pentru 24 de ore și au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila. 

Astăzi, aceștia urmează a fi prezentați cu propunere legală Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila", mai spune IPJ Brăila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri sociale » Cerb carpatin vânat de trei brăileni şi tranşat pentru friptură. Bărbații au fost reținuți pentru braconaj cinegetic