Certificatul prenupţial pe ochi frumoşi

Publicat: 17.02.2015, 19:29.
Actualizat: 17.02.2015, 20:00

Pentru a ajunge în faţa ofiţerului de stare civilă, orice cuplu trebuie să treacă întâi testele medicale. Dar în România, totul e posibil. Medicii eliberează certificatele prenupţiale pe ochi frumoşi

Pentru a ajunge în faţa ofiţerului de stare civilă, orice cuplu trebuie să treacă întâi testele medicale. Dar în România, totul e posibil. Medicii eliberează certificatele prenupţiale pe ochi frumoşi

Este nevoie doar de o poveste bine pusă la punct şi problema se rezolvă. Au demonstrat-o şi reporterii Observator într-o filmare cu camera ascunsă.

Deşi ştie că nu are voie să elibereze certificate prenupţiale fără ca analizele medicale să fie făcute, o asistentă nu refuză. Îl cheamă pe medic să rezolve situaţia. Fără să ezite, medicul rezolvă problema rapid. Rămân doar câteva aspecte de clarificat. Şi certificatul e gata.

O sută de lei de prenupţial, timbrul fiscal să ai de doi lei de la poştă şi atât.

Este o practică riscantă nu doar pentru medici, ci şi pentru pacienţi.

Medicii care nu ţin cont de lege şi eliberează astfel de certificate fără ca analizele medicale să fie făcute ar putea fi acuzaţi de fals intelectual şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani. Totuşi, nici cei care se folosesc de document nu scapă bazma curată. Pentru uz de fals, tinerii însurăţei şi-ar putea petrece următorii doi ani după gratii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.