Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cetatea de la Alba Iulia, ocupata de turişti, de 1 decembrie. Nu se mai găseşte un loc la hoteluri sau pensiuni

Tot mai mulţi români vor să petreacă ziua naţională la Alba Iulia sau în oraşele apropiate. Nu se mai găseşte niciun loc în hoteluri şi pensiuni.

de Redactia Observator

la 25.11.2017 , 21:40

Şi tot de 1 decembrie, Cetatea Marii Unirii este sub ocupaţie. Tot mai mulţi români vor să petreacă ziua naţională la Alba Iulia sau în oraşele apropiate. Nu se mai găseşte niciun loc în hoteluri şi pensiuni, iar oaspeţii sunt aşteptaţi cu petreceri fastoase, festivaluri gastronomice şi focuri de artificii. Dar şi cu multă istorie.

Pe aceste porţi, intra Mihai Viteazu la 1600. Şi tot aici s-a înfăptuit Marea Unire. De ziua naţională, cetatea Albei este sub ocupaţia turiştilor români.

Mihai Goşer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia: "Avem foarte multe formaţii, de la trupe de muzică populară la rock. Mai punctaţi un festival al gustului susţinut de chef Cătălin Scărlătescu."

Vezi și

Iar la ora 19, de Ziua României, începe Revelionul Centenar. Cu un mare foc de artificii care să marcheze anul în care vom aniversa 100 de ani de la Unire. 

În acest moment, totul e rezervat în Alba Iulia. Între 650 şi 1.400 de lei a plătit fiecare turist pentru minivacanţa de 1 decembrie. 

La nici 100 de kilometri de locul Marii Uniri, Sibiul e şi el pregătit pentru minivacanţă. Primii turişti au ajuns deja, atraşi de arhitectura superbă şi de cel mai frumos pod al oraşului. 

De Podul Minciunilor se leagă legende numeroase.  

Simina Constantinescu, ghid turistic: "Mirii veneau înainte de căsătorie şi mirii promiteau mireselor multă, multă iubire."

Şi ar mai fi ceva: se spune că podul se va dărâma sub greutatea minciunilor spuse aici. 

Adevărata magie începe abia când se lasă întunericul peste cetate. La Târgul de Crăciun. 

O noapte de cazare în Sibiu, la un hotel de patru stele costă în jur de 350 de lei. Şi aici, gradul se ocupare se apropie de 100%.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Cetatea de la Alba Iulia, ocupata de turişti, de 1 decembrie. Nu se mai găseşte un loc la hoteluri sau pensiuni