Antena Meniu Search
x

Cât vor cheltui românii, în medie, în vacanța de Paște şi de 1 Mai

Românii au planuri mari de Paşte şi 1 Mai, dar acasă. Un studiu arată că vor petrece cele şase zile libere mai ales în familie. Hipermaketurile vor avea cel mai mult de câştigat. Cinci sute de lei este, în medie, suma cheltuită doar pentru masa de Paşte. Iepuraşul va veni doar la cei mici.

de Redactia Observator

la 21.04.2019, 13:05

Vezi și

Românii au planuri mari de Paşte şi 1 Mai, dar acasă. Un studiu arată că vor petrece cele şase zile libere mai ales în familie. Hipermaketurile vor avea cel mai mult de câştigat. Cinci sute de lei este, în medie, suma cheltuită doar pentru masa de Paşte. Cât despre cadouri, Iepuraşul va veni doar la cei mici.

Majoritatea românilor îşi vor petrece vacanţa de Paşte acasă, în familie. 7 la sută vor pleca la munte şi tot atâţia vor merge în străinătate. Însă 2 la sută vor sărbători pe litoral, arată datele unui sondaj. 

26% dintre români nu stau acasă de 1 Mai

De 1 mai, însă, lucrurile stau putin diferit. Românii sunt mai puţin dispuşi să rămână acasă. Aşa că 13 la sută vor petrece 1 mai la munte, 7 la sută în străinătate, iar 6 la sută pe litoral. 

Pentru cei mai mulţi oameni, bugetul de Paşte va fi la fel de mare ca anul trecut. Pentru masa festivă de Paşte 66% vor cheltui sume cuprinse între 100 şi 500 de lei.

13 la sută spun însă că nu-şi permit mai mult de 100 de lei pentru meniul de Paşte, în timp ce doar 6 la sută spun că şi-ar permite o masă mai bogată, de peste 1.000 de lei.

35% dintre români vor face cadouri de Paşte

Şi dacă tot vorbim de masa festivă, nici de această dată nu vor lipsi prăjiturile, cozonacul sau vinul.

La fel, drobul şi carnea de miel ocupă un loc de cinste în topul alimentelor preferate de români de Paşte. 

Mulţi îşi calculează cu atenţie fiecare bănuţ, iar cadourile de Paşte nu se află printre cheltuieli.

Cel puţin 35% dintre cei care totuşi aleg să facă un cadou, îşi vor concentra atenţia pe familie sau pe copii.

28 la sută dintre români vor oferi cadouri doar familiei, în timp ce 15 la sută vor cheltui bani pe cadouri doar pentru cei mici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cât vor cheltui românii, în medie, în vacanța de Paște şi de 1 Mai