Antena Meniu Search
x

Chiar și separați, artiștii cântă împreună din izolare

Izolarea ne-a ţinut la distanţă unii de ceilalţi, iar platformele online au fost singurele care ne-au ajutat să ţinem legătura cu cei dragi.

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 11:55

Vezi și
  • Cele mai mari orchestre ale lumii au cântat online.
  • Acţiunea artiştilor lor nu a rămas fără ecou.

Inclusiv muzicienii din întreaga lume au avut bătăi de cap, după ce pandemia i-a dat jos de pe scenă. Cu toate acestea, uniţi au găsit soluţia pentru a cânta din nou împreună.

Cele mai mari orchestre ale lumii, precum şi Orchestra Naţională a Franţei, au lansat clipuri virale pe internet, oferind concerte excepţionale din confortul propriei locuinţe.

Exemplul a fost urmat imediat şi de artiştii români, care au încercat să rămână aproape de public. Printre primii au fost artiştii Operei din Braşov, care au oferit chiar din primele zile ale izolării un spectacol impresionant.

Liviu Iftene, solist opera Brașov: Ne bucurăm că putem să ţinem cumva legătura cu publicul nostru, tehnologia ne ajută cumva, dar să ştiţi că toată tehnologia asta nu ne poate lua bucuria pe care noi o simţim live.

Acţiunea artiştilor lor nu a rămas fără ecou. Tot în Braşov, 26 de tineri le-au urmat exemplul şi au ales să ofere un zâmbet prin pasiunea lor comună: muzica.

În judeţul vecin, 51 de muzicieni români şi maghiari lucrau cot la cot, tot de la distanţă, pentru a compune o piesă dedicată celor care stau în case, cu ocazia zilelor oraşului Sfântu Gheorghe.

Anna Maria Popa, Teatrul din Sfântu Gheorghe: Ideea era să venim cu o energie pozitivă şi cu o modalitate de însufleţire a locuitorilor oraşului, pentru că cu toţii am avut foarte mult de suferit prin anularea zilelor oraşului. Este prima oară în 30 de ani când nu putem să sărbătorim zilele Sfântu Gheorghe, şi atunci am spus că măcar la nivel de online să facem ceva care să aducă un pic de vibe pozitiv locuitorilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Chiar și separați, artiștii cântă împreună din izolare