Antena Meniu Search
x

Video Cinci câini antrenaţi îi caută de Covid pe pasagerii care ajung pe aeroportul din Sibiu

Premieră naţională pe aeroportul din Sibiu. Pasagerii sunt verificaţi la aterizare de câini antrenaţi special pentru detectarea infecţiei cu COVID-19. Este vorba de un proiect pilot aprobat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care se va derula pentru o perioadă de 60 de zile. Cinci câini antrenaţi, împreună cu instructorii lor, vor asigura prin rotaţie controlul pe aeroport.

de Andrei Naiţă

la 18.07.2021, 10:36

Vezi și
  • Câinii de pe aeroportul din Sibiu pot verifica zilnic până la câteva sute de pasageri.

Pasagerii care trec prin Terminalul "Sosiri" vor ajunge pe un culoar delimitat şi vor fi supuşi vigilenţei câinilor

Andreea Renges, instructor câine: Blue este un ciobănesc belgian malinois în vârstă de un an şi jumătate. Lucrez cu el de aproximatv şapte luni şi se descurcă foarte, foarte bine. 

Din prima zi, câinii s-au descurcat de minune, mai ales că nu au mai avut parte de un flux atât de mare de oameni. S-au obişnuit rapid atât cu adulţii, cât şi cu copiii.

Silviu Stan, instructor câine: Din antrenamentele pe care le-am făcut cu subiecţi vii, am observat un comportament foarte intens în prezenţa unei persoane care este infectată cu Sars-CoV-2. Reacţia câinelui este foarte evidentă.

Pe acelaşi subiect

Câinii de pe aeroportul din Sibiu pot verifica zilnic până la câteva sute de pasageri

Pasagerii despre care există suspiciunea că ar putea fi purtători ai virusului vor putea să-şi facă un test rapid gratuit pe aeroport, iar dacă acesta este pozitiv vor urma procedurile impuse de autorităţi. Problema este că nimeni nu poate fi obligat să fie testat.

Leonard Bâlă, director Centrul Chinologic Sibiu: Pasagerii trec prin acest spaţiu pe care l-am amenajat special pentru acest scop. Pasagerul este scanat, verficat de câine, momentul în care trece va aştepta câteva secunde în acel spaţiu delimitat moment în care câinele detectează acel miros specific infectării cu Covid.

Primii oameni care au fost verificaţi cu ajutorul câinilor antrenaţi au fost pasagerii cursei Veneţia - Sibiu: "E super tare ideea şi chiar e o metodă foarte bună de a depista un posibil caz de infecţie". 

Câinii vor putea verifica zilnic un flux de câteva sute de pasageri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cinci câini antrenaţi îi caută de Covid pe pasagerii care ajung pe aeroportul din Sibiu