Antena Meniu Search
x

Cinci motociclete de intervenție urbană pentru SMURD, achiziționate printr-o campanie de donații

Cinci motociclete de intervenție urbană pentru Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare au fost achiziționate printr-o campanie de donații la casele de marcat din magazine

Cinci motociclete de intervenție urbană pentru Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare au fost achiziționate printr-o campanie de donații la casele de marcat din magazine.

Secretarul de stat dr. Raed Arafat, președinte al Consiliului Director al Fundației pentru SMURD, a precizat, miercuri, într-o conferință de presă, că motocicletele vor facilita ajungerea rapidă la locul intervenției, mai ales în zonele greu accesibile.

"Se va putea acorda primul ajutor până sosește un sprijin mai complex, o ambulanță sau o mașină SMURD ori una de terapie intensivă", a spus Raed Arafat.

El a subliniat că, din punct de vedere al sistemului de medical de urgență, România stă mai bine decât multe alte state. "În Europa nu putem să spunem că stăm mai prost decât vreo țară. Mai avem de consolidat, de crescut calitatea, de pregătit oameni, de făcut foarte multe în sistem, așa cum fac toți în Europa, dar dacă ne comparăm cu sistemele europene stăm foarte bine", a afirmat Raed Arafat.

Cele cinci noi motociclete sunt dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordării rapide a primului ajutor: defibrilator semiautomat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență. De asemenea, acestea vor avea dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și sisteme speciale de comunicație.

Prin campania "Donează pentru cei care Salvează!", desfășurată la nivel național, în perioada noiembrie 2014 — mai 2015, în beneficiul Fundației pentru SMURD, s-au colectat fonduri de 100.000 de euro. Lidl a suplimentat aceste fonduri cu 50.000 de euro, contribuind astfel la achiziționarea celor cinci motociclete.

De asemenea, au fost cumpărate și 23 de echipamente speciale de protecție pentru personalul SMURD care va utiliza motocicletele în acțiuni de intervenție. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cinci motociclete de intervenție urbană pentru SMURD, achiziționate printr-o campanie de donații