Antena Meniu Search
x

Cine acuza doctorii degeaba de malpraxis, este bun de plata!

Legea malpraxisului pune pacientii la plata. Mai exact, daca aveti senzatia ca medicul care v-a tratat a gresit, va trebui sa platiti pentru ca acesta sa fie anchetat

Vezi și

Asta au decis astazi reprezentantii Ministerului Sanatatii dupa ce s-au consultat cu specialisti din cadrul Colegiului Medicilor si cu liderii sindicatelor din medicina. Legea este insa la stadiul de proiect si va intra in vigoare doar daca va fi adoptata de Guvern.

In cadrul sedintei care a avut loc astazi, presedintele Vasile Astarastoaie a precizat ca este de acord cu forma pe care o are in prezent legea malpraxisului in Romania. Conform ultimelor modifcari aduse de Ministerul Sanatatii, in cazul acestei legi este stipulat faptul ca pacientul ar trebui sa achite o parte din expertiza care se face medicului suspectat de malpraxis. Daca se dovedeste ca medicul nu este vinovat, pacientul va achita intreaga valoare a anchetei in cauza. In felul acesta, Ministerul Sanatatii incearca sa descurajeze plangerile la adresa medicilor.

De asemenea, medicii trebuie sa fie asigurati atat pentru daune morale cat si pentru daune materiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Cine acuza doctorii degeaba de malpraxis, este bun de plata!