Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cine este Christache Zanoschi, medicul din Iaşi care le va lăsa angajaţilor săi un imperiu farmaceutic estimat la 20 de milioane de euro

Medicul ieșean Christache Zanoschi deţine un adevărat imperiu în domeniul farmaceutic şi vrea să lase toată averea angajaților, în semn de mulțumire pentru că i-au fost alături la ridicarea afacerii. Valoarea estimată este de cel puţin 20 de milioane de euro. 

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 14:34

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Medicul Christache Zanoschi  deține imperiul farmaceutic Ircon şi vrea să lase moștenire angajaților ceea ce a construit în ultimii 21 de ani. Fondatorul fabricii, în vârstă de 74 de ani, spune că s-a gândit că cel mai bine ar fi ca afacerea să fie gestionată de cei 35 de angajați care l-au ajutat în ultimii 21 de ani să scoată pe piață produse de cea mai bună calitate, destinate femeilor.

Potrivit adevarul.ro, Fiecare angajat va primi părți sociale din societate, dar de valori diferite, în funcție de studii și de vechime. 

„Fiecare va primi părţi sociale, trebuie să vedem condiţiile în care se va face. Eu am decis asta de mult, dar alţii nu au luat-o în serios. Noi avem multe produse care sunt de o calitate excepţională. Nu le putem vinde aşa cum ar trebui. Sunt firmele străine care vin cu tot felul de produse şi ne iau faţa. Colegii s-au implicat foarte mult, sunt foarte multe date care trebuie gestionate, avem multe controale. Am încercat să facem ceva de calitate care ajută şi asta e o satisfacţie. Personalul care are studii superioare va avea alt statut, ceilalţi mai puţin, fiecare cât a muncit. Sunt şi pensionari care au ajutat foarte mult şi vor primi şi ei. Trebuie să se bucure şi ei cumva, va fi în jur de 200- 300 de mii de euro de persoană. Dacă mai pui şi dotările, partea ştiinţifică, este mult mai mult, dublu, triplu”, a spus medicul ieşean. 

Medicul a înființat fabrica din Iași în anul 2001, în același an fiind scos pe piață primul produs care s-a bucurat de un real succes. Cervugid este cel mai căutat produs marca Ircon, fiind utilizat pentru tratamentul infecțiilor vaginale și de la nivelul colului uterin.

Pe acelaşi subiect

Fondatorul fabricii de medicamente din Iaşi, spune că pentru el nu profitul este important, ci oamenii să se bucure de produsele care ies pe poarta fabricii. 

„Trebuie întâi să visezi ca să ajungi să faci aşa ceva. Trebuie să ai o imaginaţie care să te ducă peste tot. Imaginaţia şi realizarea presupun şi un risc, dar dacă ai reuşit, atunci a meritat. Totul s-a bazat pe o experienţă foarte lungă. Am avut o normă întreagă la Facultatea de Medicină şi jumătate de normă la Maternitate. Am observat acolo diverse combinaţii care aveau un rezultat foarte bun”, a mai povestit medicul.

Christache Zanoschi este sigur că angajaţii săi vor duce mai departe cu mândrie imperiul construit în ultimii 21 de ani. Medicul spune că va urmări îndeaproape activitatea fabricii şi nu se va îndepărta imediat după ce acţiunile vor fi împărţite către angajaţi.

„Eu nu sunt ca orice persoană care are o fabrică de medicamente sau afacere. Sunt atipic în ceea ce fac pentru că vreau să fie de folos comunităţii. Eu nu văd lucrurile aşa, din punct de vedere economic. Toată lumea mă întreabă dacă am scos ce am investit? Nu m-am gândit la asta niciodată. Lumea se bucură de produsele noastre şi asta contează”, a mai declarat doctorul Christache Zanoschi.

Cele 30 de produse ajung acum în statele ex-sovietice precum Basarabia, Turkmenistan, Uzbekistan, Republica Moldova, iar anul acesta vor ajunge şi pe piața farmaceutică din Belarus și Kazahstan. În curând acestea vor putea fi achiziționate alte două noi produse cercetate în fabrica Ircon.

Christache Zanoschi este medic primar obstetrică şi ginecologie, Doctor în Ştiinţe Medicale, membru în Societatea Inventatorilor din România şi a fost premiat de către Academia Română cu cea mai înaltă distincţie ştiinţifică din ţară, primind Premiul Academiei Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Cine este Christache Zanoschi, medicul din Iaşi care le va lăsa angajaţilor săi un imperiu farmaceutic estimat la 20 de milioane de euro