Antena Meniu Search
x

Bărbat de 34 de ani atacat de urs în toiul nopții, în Retezatul Mic

Un cioban de 34 de ani din Uricani, care se afla cu turma de oi la stâna Soarbele, din Retezatul Mic, a fost atacat de un urs noaptea trecută.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.08.2020, 16:10

Bărbat de 34 de ani atacat de urs în toiul nopții, în Retezatul Mic
Bărbat de 34 de ani atacat de urs în toiul nopții, în Retezatul Mic - Formatia Salvamont Valea Jiului
  • Bărbatul le-a povestit salvatorilor că ursul a tot dat târcoale stânei, nopțile trecute, însă a fost ținut la distanță de câini.
  • O echipă din Uricani, din cadrul Formației Salvamont Valea Jiului a intervenit în toiul nopții pentru salvarea ciobanului rănit pe munte.

Bărbatul le-a povestit salvatorilor că ursul a tot dat târcoale stânei, nopțile trecute, însă a fost ținut la distanță de câini. De această dată, însă, a atacat turma de oi.

Cei doi ciobani care se aflau la stână au intervenit cu câinii și cu bâtele pentru a fugării ursul, care reușise să sfârtece o oaie, însă jivina s-a năpustit asupra sa și l-a doborât la pământ.

”Bărbatul a suferit răni la coapsa stângă. După ce a fost atacat, acesta s-a adăpostit în stână și a încercat să oprească sângerarea. În acest timp, colegul lui a coborât până într-o zonă în care există semnal GSM și a cerut ajutor. În aproximativ o oră, am reușit să ajungem la stână, i-am acordat primul ajutor și l-am transportat până la locul în care a putut ajunge un echipaj SMURD, care l-a preluat și l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a spus salvatorul montan Sorin Danciu.

O echipă din Uricani, din cadrul Formației Salvamont Valea Jiului a intervenit în toiul nopții pentru salvarea ciobanului rănit pe munte.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bărbat de 34 de ani atacat de urs în toiul nopții, în Retezatul Mic