Antena Meniu Search
x

Video Clădiri "capcană" în centrul Brașovului. Zeci de imobile vechi pun trecătorii în pericol, zi de zi

Cei care ies să se plimbe pe străzile din centrul istoric al Braşovului îşi pun viaţa în pericol. O spun poliţiştii locali din oraş, care îi sfătuiesc pe cei ce ies la promenadă să se uite tot timpul în sus, nu pentru a admira clădirile, ci... pentru a fi în siguranţă. Zeci de clădiri vechi au faţade şi acoperişuri degradate şi pun trecătorii în pericol, zi de zi.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.03.2021, 09:35

Vezi și

Nu mai puţin de 73 dintre casele din zona centrală pun în pericol trecătorii. Este și cazul casei în care locuiește această doamnă și în care proprietarii de locuințe cu front stradal nu se înțeleg pentru împărțirea cheltuielilor de renovare a fațadei și a acoperișului.

Acoperișul e ruină. Au căzut și tencuială, și țigle, și pe stradă și așa mai departe. 

Și de ce nu se repară? Ce ar trebui să se întâmple? 

Nu se înțeleg la bani.

Pe acelaşi subiect

Se întâmplă și la case mai mari.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Atenție, cade tencuială. Circulați la distanță de clădire. Este inscripția montată pe fiecare latură a unei clădiri în care funcționează două instituții extrem de importante, din județul Brașov: Instituția Prefectului și Consiliul Județean Brașov.

Pentru fiecare clădire capcană, polițiștii locali emit somații proprietarilor

Nici cele două instituții nu se înțeleg la bani. Instituția Prefectului nu are banii pentru a acoperi costurile reabilitării întregului imobil, iar Consiliul Județean nu are încă dreptul legal de a investi în lucrări de reparații.

Cătălin Văsii, prefect de Brașov: Nu este o situație care să ne onoreze și să ne facă plăcere. Suntem conștienți că una din cele mai importante clădiri și reprezentative ale județului Brașov este în această situație. Dar vom face, într-adevăr, toate demersurile care depind de noi, pentru a începe reabilitarea acestei construcții, care cu siguranță se va întinde pe o perioadă destul de lungă.

E bine că ne atenționează, dar ar trebui să repare cât mai repede, nu? Mă gândesc.

Pe strada Lungă, acum câțiva ani, din această cauză, a murit o doamnă. Deci ... pericol mare.

Impozitul creşte cu 500 la sută la clădirile aflate în ruină

Pentru fiecare clădire capcană, polițiștii locali emit somații proprietarilor. La expirarea termenului de reparație, îi amendează că sume cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Anca Lăutaru, purtător de cuvânt Poliția Locală Brașov: Dacă nici în acest caz ei nu-și îndeplinesc obligațiile legale, administrația publică poate decide executarea lucrărilor de reparații, urmând ca cel sancționat să-și achite plata acestor lucrări.

Autoritatea locală a impus și o altă măsură pentru a-i determina pe proprietari să-şi repare casele: impozitul creşte cu 500 la sută la clădirile aflate în ruină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Clădiri "capcană" în centrul Brașovului. Zeci de imobile vechi pun trecătorii în pericol, zi de zi