Antena Meniu Search
x

Din ce în ce mai mulţi copii se adaptează greu trecerii de la grădiniţă la clasa zero

Nu toţi copiii pot merge la şcoală de la 6 ani! Nu se acomodează în clasa zero, iar asta poate fi o traumă cu efecte pe o perioadă îndelungată.

Vezi și

Nu toţi copiii pot merge la şcoală de la 6 ani! Nu se acomodează în clasa zero, iar asta poate fi o traumă cu efecte pe o perioadă îndelungată. Este şi cazul unei fetiţe din Ploieşti, care face atac de panică ori de câte ori trece pragul şcolii. Mama a încercat s-o mai lase, o perioadă, la grădiniţă, dar legislaţia nu-i permite asta. Iar responsabilii din Educaţie ridică din umeri.

O mamă şi fetiţa ei trăiesc un coşmar de când cea mică trebuie să meargă la şcoală în clasa zero. Despărţirea de grădiniţă şi de colegi a fost de-a dreptul traumatizantă pentru puştoaică. "Ea plânge până nu mai poate, noaptea se trezeşte, dimineaţa nu o pot lua de acasă, nu o pot da jos din pat."

Câteva zile a stat la şcoală, fără să creeze probleme. S-a speriat, însă, atunci când a constatat că nu toate cursurile sunt ţinute de învăţătoare. Pentru că nu a reuşit să se descurce singură, mama şi-a dus fiica la un specialist: "Am fost la psiholog unde mi-a zis că e ok, nu-i problemă."

Disperată, mama a decis să ia situaţia pe cont propriu, aşa că şi-a dus copilul înapoi, la grădiniţă: "Când am ajuns la grădiniţă, doamna mi-a spus, nu e problemă, eu o primesc, dar nu aveţi documente, nu o puteţi lăsa." 

Pe acelaşi subiect

Desigur, gestul mamei nu a fost apreciat de învăţătoarea fetiţei. Cert este că mama nu e dispusă să-şi lase copilul să petreacă ore întregi, zi de zi, într-un mediu în care nu se simte bine: "Decât să rămână cu traume psihice, o ţin acasă până la anul." 

Problema este că, potrivit legii, fetiţa nu are cum să sară peste clasa zero. Psihologii spun că, în ultima perioadă, se confruntă cu din ce în ce mai multe cazuri de integrare dificilă.

Una peste alta, fetiţa va rămâne la şcoală, în clasa zero, dar, în acelaşi timp, va fi consiliată psihologic pentru a se adapta cât mai uşor noului mediu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Din ce în ce mai mulţi copii se adaptează greu trecerii de la grădiniţă la clasa zero