Antena Meniu Search
x

Vremea caldă a ținut clienții departe de restaurante, în primele ore de la redeschiderea acestora (Video)

Aşteptată cu nerăbdare de luni bune, redeschiderea restaurantelor în interior nu a atras valurile de clienţi pe care le visau patronii. Prima zi de toamnă a fost una de vară autentică, cu multe grade în termometre, aşa că cei mai mulţi au rămas la terasă, în aer liber. În curând, însă, ploile îi vor goni pe muşterii la adăpost, în restaurante. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 01.09.2020, 21:43

Vezi și
  • Restaurantele s-au redeschis de la 1 septembrie.
  • Patronii de restaurante au înregistrat pierderi de 1,5 miliarde de euro în ultimele luni.

Redeschiderea restaurantelor în interior, după cinci luni şi jumătate, ar fi putut trece neobservată dacă nu ar fi fost anunţată de către autorităţi. 

Este marea zi a redeschiderii, ora prânzului, și ne aflăm într-unul dintre cele mai frecventate restaurante din Capitală. Cu toate acestea, însă, după cum puteți vedea, sunt singurul client aici și asta nu neapărat din cauza măștii de protecție pe care o putem da jos doar când ne așezăm la masă.

Clienţi sunt, însă e prea frumos afară ca să nu profiţi. 

Camelia Proca, manager: Au început să-și facă rezervări clienții, însă deocamdată e cald afară și preferă să stea la terasă.

Rostogolită de autorităţi cât s-a putut de mult, de teama înmulţirii cazurilor de COVID-19, redeschiderea restaurantelor are loc într-o perioadă în care îmbolnăvirile nu coboară sub o mie pe zi. Vine însă la pachet cu reguli stricte. Multe, deja intrate în reflex. 

Astfel, mesele vor fi aşezate la o distanţă de doi metri între ele, iar unde nu e posibil, după principiul "o masă ocupată, una liberă". Cei care vor să mănânce la restaurant vor avea nevoie de rezervare. Sunt însă şi măsuri noi. 

Daniel Grosu, manager: Pe terasă până acum eram obligați la patru locuri în aer liber și la interior avem voie cu șase persoane la masă.

Acest grup de patru se încadrează în noile normele. 

George: Nu suntem din aceeași familie, suntem din aceeași companie. 

Remus: Trebuie să ne gândim și la sănătatea noastră. Adică e bine să păstrăm o distanță.

Clienţii nu se vor putea plimba prin restaurant după bunul plac. Trebuie să respecte circuitele trasate cu ajutorul săgeţilor. Reguli de pandemie sunt şi la bar. 

Va trebui să ne dezobișnuim să venim la bar și asta pentru că cel puțin pentru moment nu vom fi serviți cu nimic. Regulile sunt foarte clare. Este strict interzis consumul în picioare al oricărui aliment sau al oricărei băuturi în interior.

Una peste alta, chiar şi condiţionaţi, oamenii se bucură de relaxare. 

Ploile însă nu vor ocoli țara, aşa că încet, încet, se vor ocupa şi mesele din interiorul localurilor. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: În perioada următoare, furtunile se vor concentra în nordul, vestul și centrul țării. Este adevărat că în a doua parte a săptămânii se vor muta și în jumătatea de est.

Lunile de pandemie au adus pierderi de 1,5 miliarde de euro patronilor de restaurante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vremea caldă a ținut clienții departe de restaurante, în primele ore de la redeschiderea acestora (Video)