Antena Meniu Search
x

Clisura Dunării, un obiectiv turistic de o frumusețe rar întâlnită (Video)

După aproape trei luni de izolare, cu toţii ne plănuim deja vacanţa. Anul acesta, vă propunem să redescoperim România. Nevoia de a ieşi din case e la cote înalte. O destinaţie ideală şi pentru cei mai liniştiţi dintre noi şi pentru cei mai dornici de aventură este Clisura Dunării. Acolo, fiecare munte, fiecare peşteră şi fiecare sculptură are o poveste. O croazieră pe fluviu este cu siguranță cea mai bună cale de a descoperi frumusețea acestor locuri. O echipă Observator a încercat experiența și a surprins prin obiectivul camerei imagini spectaculoase. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 05.06.2020, 21:58

Vezi și
  • În Clisura Dunării sunt cel puțin șase zone de bifat.
  • Prețul unei croaziere în zonă începe de la 40 de lei.

Clisura Dunării. Una dintre cele mai frumoase destinaţii din România. Cu peisaje spectaculoase şi obiective turistice unice în ţara noastră. Fiecare cu o poveste de neuitat. 

Suntem călăuziţi în voiajul nostru de Nicu Telteu. De mai bine de 15 ani organizează croaziere pe Dunăre şi încă nu a întâlnit un turist care să nu vrea să repete experienţa. 

Aventura noastră începe de aici, din Orșova, din Golful Cerna. Vom porni într-o călătorie timp de două ore și avem de vizitat șase obiective turistice 

În faţa ochilor, ni se dezvăluie un spectacol al naturii care ne lasă fără cuvinte. Dunărea şerpuieşte printre munţii stâncoși şi ne spune poveşti la care a fost martoră mii de ani. 

Tabula Traiana are o istorie de peste 2000 de ani. Traian a decis ca în acest loc să atace Dacia. 

În doar o jumătate de oră, ajungem la cel mai cunoscut obiectiv turistic al zonei, o emblemă a judeţului Mehedinţi. Chipul lui Decebal. Este cel mai înalt basorelief din Europa şi al doilea din lume. 

Zece ani a cioplit în stâncile calcaroase o echipă de sculptori pentru a lăsa generațiilor viitoare această moștenire.

Următorul popas: Grota Veterani. Aici nu poţi să ajungi decât pe apă. Peştera este învăluită de mister, iar cu ochii pe ea au fost mereu căutătorii de comori, care cred că tezaurul Împărătesei Maria Teresa e ascuns undeva în adâncuri. 

Peştera Veterani a fost folosită ca adăpost în timpul luptelor crâncene care s-au dat între trupele austriece şi turceşti. Este atât de bine ascunsă în inima muntelui, încât turcii nu au reuşit niciodată să găsească acest obiectiv strategic. 

Forța naturii ni se arată și în următorul popas. În spatele pereților stâncoși, o fantă ne deschide calea către Peștera Ponicova. 

Istoria Peşterii Ponicova e de pe timpul dacilor, când iernile erau foarte geroase, nu se putea supravieţui în aer liber şi ei se retrăgeau în Peştera Ponicova. 

Clisura Dunării pare sa aibă de toate, pentru toți. Şi pentru pasionaţii de aventură şi pentru cei care sunt în căutarea unei oaze pentru rugăciune. Pelerini din toată țara fac popas la Mănăstirea Mraconia, scăldată de apele Dunării.

Barcagii și hotelierii spun că Defileul Dunării e destinaţia ideală anul acesta, pentru că regulile de protecţie pot fi respectate foarte uşor. 

Nicu Telteu, ghid: Turiştii trebuie să vadă minunăţiile ţării. Din 15 iunie sunt solicitări mari şi toţi spun că sezonul își va reveni la normal. 

Prețul unei astfel de croaziere începe de la 40 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Clisura Dunării, un obiectiv turistic de o frumusețe rar întâlnită (Video)