Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Clopoţelul sună iar a haos: Când doi miniştri se ceartă, doar elevii au de pierdut

Cu 72 de ore înainte ca elevii să se întoarcă în bănci, oficialii tot nu se pun de acord asupra regulilor. Testarea copiilor e mărul discordiei între reprezentanţii din Educaţie şi Sănătate. E nevoie de acordul părinţilor dar şi de specialişti care să facă testele rapide. Ministrul Educaţiei recunoaşte că multe alte norme din ordinul său nu se pot aplica.

de Redactia Observator

la 04.02.2021 , 20:02

  • Părinţii cer lămuriri
  • Cine va face testarea?
  • Frig afară, frig şi în clase

Agitaţie mare cu trei zile înainte de începerea orele. Directorii de şcoli au vazut ordinul de la Ministerul Educaţiei şi încearcă să îl pună în practică. Prima regulă - elevii trebuie să stea la un metru distanţă unii de alţii. Cum se va aplica asta în clase cu 35 de elevi?

Ministrul Educaţiei admite: "Nu mai ai ce face în şcoli cu trei zile înainte de deschiderea porţilor. Nu putem schimba astăzi, joi, infrastructura. Nimeni nu poate schimba acest lucru. Doi în bancă este un sistem nu numai în România. Nu are rost să impunem reguli care nu se pot respecta"

În şcoli se va face şi triaj, potrivit ordinului.

Vezi și

Dorin Zăpadă, directorul Şcolii 131: "Noi avem peste 500 de elevi la ciclul primar. Ar dura trei ore să facem triajul". 

Ce se întâmplă când unul din copii are simptome şi e suspect de infectare cu coronavirus. Elevii trebuie izolaţi şi testati rapid. 

Câmpeanu: "Se ia legatura cu părinţii şi se solicita acordul". 

Părinţii cer lămuriri

"Îmi voi ţine copii în online", spune o mămică. 

La ţară, nici izolatoarele nu există. Sorin Gălățeanu, director școală Gimnazială Salcea: "Nu, câte școli au, noi avem școli din 1936, cum e la Prelipca, cum să asigurăm izolare?!"

Cine va face testarea?

Pesonalul medical  şcolar este absolut insuficient. Iar răspunsurile autorităţilor sunt absolut halucinante.

"Dacă Ministerul Educaţiei ar fi considerat că are competenţa să se implice în acest proiect, ar fi apărut mai multe articole", mai spune Cîmpeanu.

La Ministerul Sănătăţii încă se negociază normele. 

"Este fără cuvinte. Este joi după amiază şi noi nu ştim ce avem de făcut. Anticipăm noi?", spune un director de şcoală. 

Zeci de profesori ameninţă că nu vor veni luni la catedră pentru că nu au fost vaccinaţi. 

Ana Maria Pătrășcoiu, profesor: "Eu, personal, mă voi întoarce la școală, dar la școala online. Îmi este teamă să mă întorc în mijlocul copiilor"

Frig afară, frig şi în clase

În acelaşi ordin se spune că sălile de clasă trebuie aerisite cu 30 de minute înainte de începerea orelor şi câte 10 minute în pauză. În unele e deja frig. Nouă şcoli din Capitală au rămas fără căldură. La şcoala 126 elevii se vor încălzi la reşouri băgate în prize.

Când doi miniştri se ceartă... copiii nu ies în câştig de data aceasta, ba chiar elevii din România ies în pierdere. Este joi după-amiaza şi nu ştim încă cum va începe şcoala de luni. Asta pentru că ordinul comun de la Educaţie şi Sănătate nu a fost publicat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Clopoţelul sună iar a haos: Când doi miniştri se ceartă, doar elevii au de pierdut