Antena Meniu Search
x

Nordul ţării e sub cod galben de ninsoare. Probleme pe mai multe drumuri naţionale

Iarna îşi face simţită prezenţa în nordul şi centrul ţării! Sunt opt judeţe sub cod galben de ninsori.

Vezi și

Iarna îşi face simţită prezenţa în nordul şi centrul ţării! Sunt opt judeţe sub cod galben de ninsori, utilajele împrăştie material antiderapant şi curăţă zăpada. Cu toate acestea, nu au lipsit problemele în trafic şi accidentele produse din cauze vremii. 

Noaptea trecută, Munţii Bârgăului. A nins abundent şi, în câteva ore, autorităţile au împrăştiat 80 de tone de materiale antiderapant. Şoferii au mers cu grijă, iar cei care nu s-au grăbit la destinaţie au văzut ninsoarea din ultima lună de iarnă ca pe un prilej de distracţie.

Orice ninsoare vine, însă, şi cu probleme de şosele. Drumul Naţional 15 a fost blocat, ieri după ce un TIR a derapat şi a rupt cablurile electrice.  

Străzile şi trotuarele acoperite de zăpadă din Harghita le-au creat probleme şi pietonilor.

Pe acelaşi subiect

În judeţul Suceava, un TIR a derapat şi a blocat drumul naţional care leagă Fălticeni de Gura Humorului. Drumarii au intervenit cu două excavatoare. În judeţul Botoşani, un carambol cu trei maşini a băgat doi oameni în spital.

Şi o ambulanţă care se întorcea dintr-o misiune a fost lovită în plin de un autoturism scăpat de sub control. Maşină care venea din spate nu a mai avut timp să reacţioneze şi s-a ciocnit cu alte două vehicule. În urma impactului, ambulanţa a ajuns în şanţ. Niciunul dintre şoferii implicaţi nu a fost rănit grav. 

Pe Valea Prahovei viscolul puternic este cel care face probleme. Toate instalațiile de transport pe cablu de la Cota 2000 din Sinaia, dar şi din Buşteni de pe Platoul Bucegilor au fost oprite.

Iubitor de drumeţii, fostul premier Petre Roman a încercat să se bucure de zăpadă şi a făcut o plimbare, pe jos, până la 1800 de metri altitudine. Viscolul l-a întors din drum.

Vântul suflă cu până la 80 de kilometri pe oră, iar salvamontiştii avertizează că la peste 1700 de metri este risc de avalanşă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Nordul ţării e sub cod galben de ninsoare. Probleme pe mai multe drumuri naţionale