Antena Meniu Search
x

COD GALBEN de ninsori viscolite si intensificari ale vantului

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de intensificari ale vantului, ninsori viscolite si racire accentuata a vremii. Avertizarea este valabila de maine, de la ora 08:00, pana sambata, la aceeasi ora.

In vestul, centrul si nordul tarii vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari, cu viteze de 55-60 km/h si la munte peste 90 km/h, viscolind si spulberand temporar zapada. In sud si sud-est vor fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, iar rafalele vor depasi local

60-70 km/h.

In Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vantul se va intensifica pana la 75-80 km/h, iar spre seara si noaptea va fi viscol.

La sfarsitul saptamanii, vremea se va raci accentuat in toate regiunile, devenind geroasa in cursul noptilor si al diminetilor cu precadere in nord, nord-est si centru.

In functie de evolutia fenomenelor, in cursul zilei de vineri, ANM va actualiza prezentul mesaj prin atentionari sau avertizari ulterioare.

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat ca avertizarea s-ar putea transforma intr-una de tip cod portocaliu din cauza vantului puternic.

Foto: meteoromania.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » COD GALBEN de ninsori viscolite si intensificari ale vantului