Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de inundaţii pentru trei râuri din judeţul Argeş

E cod portocaliu de inundaţii pentru trei râuri din judeţul Argeş, iar hidrologii menţin codul galben şi pentru alte câteva râuri din judeţele învecinate

Vezi și

E cod portocaliu de inundaţii pentru trei râuri din judeţul Argeş, iar hidrologii menţin codul galben şi pentru alte câteva râuri din judeţele învecinate

Nimic n-a stat în picioare în faţa debitului impresionat al râului Argeş. Zeci de copaci au fost doborâţi la pământ şi purtaţi în avale ca nişte fire de iarbă. Familii întregi au rămas izolate în propriile sate.

În localitatea Prundu Mic, situaţia este disperată. Terenurile şi casele a 25 de familii sunt la un pas să fie înghiţe de ape. Oamenilor le este teamă să mai doarmă, pentru că malul se poate surpa în orice moment, cu tot cu locuinţe. Localnicii au cerut ajutorul celor de la Apele Române, dar aceştia spun că, deşi proiectul de îndiguire este aprobat de mulţi ani, nu au banii necesari ca să-l pună în aplicare.

Codul portocaliu prelungit de hidrologi pe râul Argeş n-a făcut probleme doar în judeţ. Un parc din Piteşti a fost înghiţit complet de apă.

În judeţul Mehedinţi, oamenii au început deja curăţenia de după dezastru. Nu mai găsesc mare lucru întreg, iar proviziile din beciuri au fost luate de ape.

O familie din localitatea gorjeană Bumbeşti-Piţic şi-a dus mortul la groapă, cu tot cu preoţi, cu tractorul. Drumurile din comună au făcut imposibil mersul pe jos, pentru că de fiecare dată când plouă tare, totul se inundă.

Avertizările de inundaţii date de hidrologi sunt valabile până deseară, la ora 18:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Cod portocaliu de inundaţii pentru trei râuri din judeţul Argeş