Antena Meniu Search
x

Update: Codul roşu a fost prelungit până luni. Alte judeţe vor fi afectate

UPDATE: Administraţia Naţională Apele Române a emis duminică o avertizare hidrologică Cod Roşu de inundaţii pentru judeţele Prahova şi Ialomiţa, valabilă în intervalul orar 13 - 24.

Vezi și

 UPDATE: Codul roşu de inundaţii emis de hidrologi a fost prelungit până luni, la ora 12:00. Aceleaşi râuri rămân afectate de avertizare.

Zonele vizate sunt: Tătărăştii de Sus (sectorul este îndiguit şi mai există o gardă de apărare de 20 cm), Tătărăştii de Jos, Trivale Moşteni, Olteni şi Orbeasca, şi pe râul Vedea sectorul SH Buzeşti - SH Văleni, judeţul Olt, în zona localităţilor Icoana şi Ursoaia.

În noaptea de înviere au curs lacrimi în multe zone din ţară. E cod roşu de inundaţii în Teleorman şi de teama apelor, mai multe familii şi-au părăsit casele.

La fel li s-a întâmplat şi unor oameni din Olt, unde e cod portocaliu pe un râu. În alte 12 judeţe din ţară apele stau să se reverse peste localităţi. Românii din sudul ţări s-au rugat în noaptea sfântă să fie ocoliţi de furia naturii.

Patru comune din Teleorman sunt în pericol după ce meteorologii au emis cod roşu de inundaţii. Toţi localnicii au fost sfătuiţi să-şi lase casele şi să se ducă la adăpost, dar numai 15 persoane au acceptat. Restul au rămas să ţină piept puhoaielor alături de pompieri.

Pentru alte persoane autorităţile nu au putut să facă prea multe. Apele i-au rupt de lume. În judeţul vecin, mulţi oamenii nu au mers la slujba de înviere din cauza apelor revărsate. Torentele au înecat drumul spre biserică.

Furia apelor le-a luat puţinul pe care îl aveau în gospodări. Iar culturile lor zac acum sub ape. Să mai salveze ceva au început să ridice diguri cu saci de nisip, dar a fost prea puţin, prea târziu.

Şi în argeş s-a dus pe apa sâmbetei munca a zeci de gospodari. Cu ochiii spre cer, oamenii se roagă pentru o minune. Dar ploile nu au contenit, iar milioane de români sunt în pericol. În 14 judeţe din centrul şi sudul ţării râurile ameninţă să înece gospodăriile oamenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Update: Codul roşu a fost prelungit până luni. Alte judeţe vor fi afectate