Antena Meniu Search
x

Cofetarii din Constanța au reînviat rețete vechi de mii de ani

Când spui toamnă gândul îţi fuge la struguri, gutui şi nuci! Şi cum anotimpul ne pune la dispoziţie nenumărate tipuri de fructe este de la sine înţeles că şi prăjiturile de toamnă poartă amprenta sezonului.

de Redactia Observator

la 24.10.2019, 17:06

Vezi și

Când spui toamnă gândul îţi fuge la struguri, gutui şi nuci! Şi cum anotimpul ne pune la dispoziţie nenumărate tipuri de fructe este de la sine înţeles că şi prăjiturile de toamnă poartă amprenta sezonului. Budinca cu vin şi cea cu nucă, miere şi ou sunt la mare căutare în această perioadă. Însă doi maeştri cofetari din Constanţa au simţit nevoia să vină cu ceva nou. Şi atunci au reînviat două reţete vechi de mii de ani.

Roma Antică era celebră pentru petrecerile fastuoase şi bucatele decadente pe care maeştrii vremii le preparau pentru liderii cetăţii. Unul dintre cei mai vorace consumator de delicatese era Apicius. Apetitului său îi datorăm unele dintre cele mai interesante feluri de bucate, dar şi unele dintre cele mai simple şi delicate deserturi.

Tot din trecut, dar parcă mai aproape de istoria recentă, un preparat inedit vine să confirme faptul că din ingrediente naturale iau viaţă cele mai fine deserturi. Muhalebiul sau budinca cu must datează din perioada fanariotă, mult timp însă cofetarii au evitat să-l prepare, deşi procesul nu este deloc complicat.

Amestecul de must şi făină de orez este adăugat peste mustul ce fierbe la foc mic. Cu mare atenţie cofetarul amestecă ingredientele până acestea se omogenizează şi devin un tot. După ce a fiert, amestecul este turnat în forme şi lăsat la răcit. Pentru această delicatesă este nevoie de multă răbdare. Desertul va fi gata abia după 24 de ore de stat la frigider.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cofetarii din Constanța au reînviat rețete vechi de mii de ani