Antena Meniu Search
x

Video Colonii de șobolani și buruieni înalte cât un om, în parcurile din București. ”Nu mă mai duc la Zoo, mă duc în Herăstrău”

Buruieni înalte cât un om, mizerie cât cuprinde și colonii de șobolani. Așa pot fi descrise acum parcurile din București. De luni bune, responsabilii de îngrijirea mediului n-au mai mișcat un deget. Motivul? N-au primit bani de la Primărie. De Ziua Mediului, o echipă Observator a luat la pas cele mai importante parcuri din Capitală.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 05.06.2021, 20:17

Vezi și

”Ne vrem parcul înapoi!” E dorinţa bucureştenilor care în loc să se plimbe liniştiţi îşi păzesc copiii şi animalele de companie de şobolani. În ultimele zile oamenii au filmat şobolani cât pisicile pe aleile parcului, chiar în zona teraselor de fiţe.

”Acum ne îndreptăm spre Herăstrău. Sperăm să nu le vedem. Adică nu m-ar deranja, nu mă mai duc la Grădina Zoologică, mă duc în Herăstrău”, spune un bucureștean. Şi nu e singura problemă.

Adrian Lupușor, reporter Observator: ”Un metru. Atât măsoară iarba în cel mai mare parc al Capitalei. Iarbă necosită de luni bune. Sunt bălării exagerat de înalte, napadite de căpușe, și prin care, ați văzut deja, colcăie chiar și șobolanii”.

Nicușor Dan s-a lăudat cu un petic îngrijit din Parcul Herăstrău

Pe acelaşi subiect

Există și o zonă îngrijită. Primarul Capitalei se lăuda în urmă cu câteva zile în faţa preşedintelui şi a ministrul Mediului că e opera angajaţilor primăriei.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: ”Uitați, am început să cosim iarba din parc în parc. În această dimineaţă, da!”

Reprezentanţii unei organizaţii pentru protecţia mediului au altă variantă: spun că ei au curăţat zona.

Corneliu Belciug, președinte organizație de mediu: ”Atunci când autoritățile nu intervin, facem noi chestia asta”.

Năpădit de bălării e şi Cişmigiu, parc simbol al Capitalei

Bărbat în parc: ”Dezolant! Păcat de zona în care se află. Ar trebui investit mult mai mult. Tipic românesc!”

Femeie în parc: ”Am auzit că-s multe căpușe, am și văzut, de asemenea, la copii”.

În Bucureşti nu s-a mai făcut deratizare de toamna trecută. Nici spaţiile verzi nu au mai fost curăţate în acest an. Motivul: n-au fost bani!

Bogdan Pascu, președinte companie de igienizare: ”De săptămâna viitoare vom reîncepe activitatea. Ne-am organizat, am chemat oamenii din șomaj tehnic, avem toate utilajele necesare”.

Compania Municipală Parcuri și Grădinărie are în administrare peste 140 de hectare de spaţiu verde. Doar 10 la sută din suprafață e îngrijită acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Colonii de șobolani și buruieni înalte cât un om, în parcurile din București. ”Nu mă mai duc la Zoo, mă duc în Herăstrău”