Antena Meniu Search
x

Comercianţii ambulanţi de pe litoral nu ţin cont de nicio regulă de igienă sau de protecţie

Ne întoarcem pe plaiurile mioritice şi vorbim despre comercianţii ambulanţi, pe care nici măcar pandemia nu i-a speriat. Aşa se face că pe plajele aglomerate aceştia nu ţin cont de nicio regulă de igienă sau de protecţie.

de Redactia Observator

la 21.07.2020, 17:28

Vezi și
  • Amenzile sunt de la 500 la 5.000 de lei.
  • Comercianţii plătesc jumătate din minim în 15 zile.

Din sacoşe, găleţi sau tăvi vând gogoşi, fructe sau porumb care stau în soare chiar şi câteva ore. Cât despre mănuşi sau mască de protecţie nici nu poate fi vorba. Chiar şi aşa însă nu duc lipsă de clienţi.

Printre miile de turiști aflaţi pe plaje umăr la umăr şi prosop lângă propsop roiesc şi vând orice comercianții ambulanţi. De măşti sau mănuşi nici nu poate fi vorba, iar porumbul, gogoşile şi zmeura se vând direct din găleţi sau lazi, după ce au stat ore sub soarele arzător.

Regulile se încalcă cu bună ştiinţă, însă, unii turişti nu par deranjaţi şi cumpără de poftă, spun ei.

Plaja din Eforie Nord rămâne fărăr doar şi poate cel ami profitabil sector pentru vanzătorii ambulanţi. Deşi poliţiştii spun că îi amendează zilnic, aceştia nu se tem să se întoarcă şi să primească o nouă sancţiune.

Cristina Gavriloaie -purt de cuv IPJ Constanta: În ultimele trei zile poliţiştii constănţeni impreuna cu jandarimi şi poliţişti locali au aplicat peste 70 de sanctiuni contravenţioanle acsteor persoane depsistate în timpul desfăşurării comerţului ambulant.

Amenzile sunt de la 500 la 5.000 de lei, dar comercianţii plătesc jumătate din minim în 15 zile.

Nici turiştii nu respectă regulile. Unii s-au așezat chiar şi pe zona unde sunt avertizați să nu o facă. În aceste condiţii unii ajung chiar să împrejmuiască locul de plajă cu ziduri de nisip.

Regulile nu se respectă nici la unităţile de alimentație publică. O terasă şi un fast food au fost închise temporar de inspectorii sanitar veterinari, iar alte 40 de unităţi au fost găsite cu nereguli. Valoarea totală a amenzilor fiind de 366.000 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Comercianţii ambulanţi de pe litoral nu ţin cont de nicio regulă de igienă sau de protecţie