Antena Meniu Search
x

Comercianţii fac profituri bune pe marginea şanţurilor

Pe marginea şanţurilor, marfa se vinde ca la piaţă. Fructele, legumele sau ghivecele de flori sunt mai dese decât indicatoarele rutiere.

Vezi și

 Pe marginea şanţurilor, marfa se vinde ca la piaţă. Fructele, legumele sau ghivecele de flori sunt mai dese decât indicatoarele rutiere. Şoferii sunt cei mai buni clienţi. Iar comercianţii fac profituri bune la umbra corturilor improvizate.

Care îi pun şi la umbra legii. Amenzile sunt mici şi rare, iar interes din partea autorităţilor aproape că nu există.

Omul îşi vinde fructele pe marginea străzii. Pare cea mai profitabilă afacere. Nu plăteşte taxe la stat, nu dă bon fiscal, iar traficul aglomerat, pe care-l cam încurcă, îi oferă cel mai bun vad.

Marfa pleacă de pe tarabe cu lăzile. Singurii care nu vor să părăsească zona sunt comercianţii. O afacere profitabilă pe care nici o autoritate locală nu se încumetă să o deranjeze.

La marginea drumului, un kilogram de cireşe costă între 18 şi 25 de lei, 10 lei sunt căpşunile, 15 lei piersicile, iar un kilogram de caise costă 20 de lei. Nici florile nu sunt mai ieftine când le cumperi din maşină.

Iar comercianţii sunt mulţumiţi că nu plătesc taxe la stat, primărie sau administratorii pieţelor.Pe marginea străzii se evită orice complicaţie. Şi risipă de bani. La fel fac şi autorităţile.

Poliţia Locală din Mogoşoaia ne-a trimis cu sesizarea la Poliţia Oraşului Buftea. Am verificat acolo situaţia. Din compasiune, comoditate sau indiferenţă, până la urmă se fac şi bani. Mulţi şi la marginea drumului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Comercianţii fac profituri bune pe marginea şanţurilor