Jumătate de milion de euro va primi o femeie lovită de tren în halta Subcetate, din Hunedoara
După ce o femeie din Constanţa a fost mutilată într-o haltă fără peroane, fără lumină sau autorizaţie de funcţionare. Jumătate de milion de euro trebuie să primească victima care şi-a pierdut o mână din cauza nepăsării celor din CFR.
După ce o femeie din Constanţa a fost mutilată într-o haltă fără peroane, fără lumină sau autorizaţie de funcţionare. Jumătate de milion de euro trebuie să primească victima care şi-a pierdut o mână din cauza nepăsării celor din CFR. Chiar şi după acest accident şocant, în halta din Hunedoara viaţa călătorilor nu este mai bine protejată.
Era septembrie 2014, când femeia din Constanţa aştepta trenul de la miezul nopţii în halta Subcetate, din Hunedoara. Se întorcea de la un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, iar halta era cufundată în beznă.
Nu existau peroane amenajate şi nici iluminat. Două trenuri au sosit în staţie în acelaşi timp, iar femeia din Constanţa a fost prinsă sub o garnitură. Braţul i-a fost amputat. Un alt tânăr care aştepta în haltă a fost şi el rănit, iar un prieten a scăpat miraculos datorită rucsacului pe care îl purta şi pe care trenul i l-a smuls din spate.
- 21 de angajaţi CFR, plasaţi sub control judiciar în dosarul de fraudă. Nu mai au dreptul de a profesa
- ANIMAŢIE. Fraudă uriaşă la CFR Călători. Directorul comercial şi 34 de angajaţi, ridicaţi de poliţişti
- Percheziții la sediul CFR Călători din Bucureşti şi în 8 judeţe, într-un dosar de abuz în serviciu,...
- Mersul trenurilor se modifică în perioada 6-11 aprilie. Ce pot face călătorii care au deja bilete cumpărate
- Calea ferată Galați – Bârlad, distrusă de inundații, rămâne nefuncţională. Lipsa banilor blochează...
După cinci ani de la accidentul şocant, instanţa a condamnat CFR la amendă penală în valoare de 1.200 000 de lei. Femeia mutilată trebuie să primească
În plus, judecătorii au obligat CFR ca timp de trei luni, să afişeze public, în toate gările din România, decizia de condamnare.
Din ancheta procurorilor a reieşit că halta Subcetate nu deţinea nici măcar autorizaţie de funcţionare. Călătorii nu văd mari schimbări pentru ca viaţa lor să nu mai fie pusă în pericol.
CFR nu a comentat decizia instanţei care nu este însă definitivă. Judecătorii au dictat unele dintre cele mai mari despăgubiri pe care trebuie să le plătească o companie de stat.
Cazul aminteşte de povestea tinerei din Constanţa mutilată într-un accident rutier. Şi ea şi-a pierdut o mâna tot în 2014. Maşina în care se afla a fost străpunsă de un parapet deteriorat aflat pe marginea drumului. Ea şi-a primit despăgubirea de la Compania de Drumuri, în valoare de un milion de euro.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰