Antena Meniu Search
x

Companiile IT se dezvoltă, în ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus

Companiile IT trăiesc cel mai bine în pandemie. Este una dintre puţinele industrii în care se caută oameni, in această perioadă de criză. Asta, în timp ce alte domenii sunt la pământ şi mii de angajaţi îşi pierd locurile de muncă. Şi cererea de joburi e mare în IT, mai ales ca majoritatea companiilor le oferă angajaţilor posibilitatea să lucreze de acasă.

Alexandra Popescu
de Alexandra Popescu

la 31.10.2020, 07:58

Vezi și
  • Companiile IT fac angajări în număr mare.

Sunt companii care prosperă în vremuri de criză. Industria IT, de exemplu, e în plină expansiune pe măsură ce tot mai multe firme îşi trimit angajaţii să lucreze de acasă.

Sergiu Neguț, confondator companie IT: Atunci când eşti într-un domeniu care se ocupă preponderent de digitalizarea funcţiunilor administrative ale băncilor şi asigurărilor ce facem noi, evident că e o nevoie foarte mare în perioada asta.

Şi dacă în alte domenii se fac concedieri, în IT se fac angajări.

Sergiu Neguț, confondator companie IT: Dacă am pornit cu 150 de angajaţi la începutul anului şi am ţinut nivelul ăsta constant pentru prima jumătate a anului, acum suntem într-un proces în care la sfârşitul anului ăsta o să avem 200 de angajaţi.

Mihaela Alsamadi, manager recrutare: Avem 100 de joburi deschise în zona de dezvoltare software unde căutăm experţi pentru comunicaţii, manageri de proiect informatic, programatori. Căutăm specialişti şi din alte domenii, financiar, vânzări sau suport tehnic.

Pandemia şi-a arătat colţii la început.

Adrian Bența, analist financiar: Cunoaştem nişte situaţii în care chiar au fost reduse nişte salarii. Am observat că aceste industrii îşi revin mult mai repede.

Sergiu Neguț, confondator companie IT: Am avut perioadă destul de lungă în care a trebuit să fim atenţi cu investiţiile şi cu cheltuielile.

Oferta de locuri de muncă a crescut cu 20% pe platformele de joburi în cel de-al treilea trimestru al acestui an, potrivit studiilor. Şi candidaţi sunt tot mai mulţi. Cu 65 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Companiile IT se dezvoltă, în ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus