Antena Meniu Search
x

SPECIAL! ATENŢIE!!! Computerele distrug vederea copiilor

Ajunge să ne uităm în jur ca să remarcăm faptul că - din ce în ce mai mulţi copii şi adolescenţi - poartă ochelari de vedere. Din nefericire, fenomenul ia amploare pe zi ce trece

Vezi și

Ajunge să ne uităm în jur ca să remarcăm faptul că - din ce în ce mai mulţi copii şi adolescenţi - poartă ochelari de vedere. Din nefericire, fenomenul ia amploare pe zi ce trece

Iar principala cauză este tehnologia de ultimă generaţie. Orele întregi petrecute în faţa computerului, cu tableta în braţe sau cu telefonul inteligent în mână ajung să-şi pună amprenta asupra sănătăţii ochilor copiilor şi tinerilor.

E mai mult decât evident că putem vorbi despre o dependenţă de gadget-uri, dar să vedem şi care sunt efectele: imagini neclare, dureri de cap şi ameţeli. Toate sunt simptome primare ale afecţiunilor de vedere, care - netratate - pot deveni foarte grave. Acestea poartă şi un nume oficial: luxaţie digitală a ochilor.

"Pericolul cel mai mare se numeşte oboseală oculară. Ochiul pacientului rămâne cumva focusat pe vederea de aproape şi atunci când pacientul, adolescentul îşi ridică ochii din tabletă sau din calculator, imaginea înconjurătoare este foarte neclară", spune Mihaela Simion, medic primar oftalmolog.

Dacă simptomele se acutizează, este necesară consultarea unui specialist. Există totuşi metode prin care se poate amână vizita la medicul oftalmolog. Specialiştii recomandă ca adolescenţii care sunt lipiţi de calculator sau tabletă să ia cate o pauză din oră în oră şi să îşi relaxeze privirea. În acest fel, pot preveni afecţiunile ochilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! ATENŢIE!!! Computerele distrug vederea copiilor