Antena Meniu Search
x

Comuna Halmeu asigură cea mai mare producţie de căpșune din România!

Sunt roşii, cărnoase şi parfumate, iar o singură comună din Satu Mare asigură cea mai mare producţie din România!

Vezi și

 Sunt roşii, cărnoase şi parfumate, iar o singură comună din Satu Mare asigură cea mai mare producţie din România! Capitala căpşunelor, Halmeu, e în delir. Nu găseşti un om acolo care să n-aibă câteva hectare de căpşuni, din care să scoată câteva zeci de tone.

Am mers şi noi să vedem cum stă treaba, după prima recoltă. Doar un singur producător de-acolo va împrăştia în toată ţara 35 de tone de căpşune. Se munceşte din greu. Muncitorii au mare grijă de fructele încă necoapte.

În caz de ploi torenţiale, foloseşte mănunchiuri de paie ca fructele să nu fie stropite cu noroi. Apoi le dă la o parte şi lasă soarele să le pârguiască pe toate părţile.

Încă puţin şi fructele de pe plantaţiile din Halmeu se vor înroşi toate. Iar cele importate din Ungaria sau Grecia, aflate deja pe piaţă, să se pregătească de o concurenţă serioasă.

Se aşteaptă la 35 de tone de producţie. Un pic mai bine decât anul trecut, spune proprietarul lor. Doar că preţurile nu sunt chiar bătute în cui. Cum dictează cererea. Prima recoltă a fost timidă. De săptămâna viitoare, aici se va veni cu dubele la cules.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Comuna Halmeu asigură cea mai mare producţie de căpșune din România!