Antena Meniu Search
x

Comuna Clinceni a intrat în carantină timp de 14 zile

De marţi dimineaţa, comuna Clinceni din judeţul Ilfov a intrat în carantină pentru 14 zile, după ce rata de infectare a trecut pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

de Monica Palade

la 10.03.2021, 15:00

Comunca Clinceni a intrat în carantină timp de 14 zile - Inquam/Alex Nicodim

Decizia a fost luată după ce în ultimele 14 zile au fost 46 de cazuri la o populaţie de 7.508 de locuitori. Cel mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică arată că judeţul Ilfov se află în scenariul roşu cu o rată a infectării de 3,61.

Propunerea privind carantinarea comunei Clinceni a fost adoptată printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov de luni, desfăşurată în urma evaluării riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2 întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov.

Valul trei al pandemiei, noi restricţii în România

Suntem în valul trei al pandemiei de coronavirus, iar harta României se înroşeşte iar de la o zi la alta. Cinci judeţe şi Capitala au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Guvernul se gândeşte la noi restricţii.

Circa 10.000 de români sunt internaţi în spitale, la momentul actual, cu infecţii cu noul coronavirus.

Miercuri, Executivul ar urma să discute pe baza modificărilor şi vorbim, în special, de cele de circulaţie pe timpul nopţii. Ar urma să se modifice ora de la care putem să ieşim din case doar cu declaraţie pe proprie răspundere. Astfel, ar urma să ajungem ca după ora 22.00 să ieşim din casă doar cu declaraţie pe proprie răspundere, nu după ora 23.00, cum este acum.

S-ar putea modifica de asemenea, conform aceloraşi surse guvernamentale, şi ora la care se vor închide terasele, cafenelele şi restaurantele. Ar urma să fie vorba despre aceeaşi oră, 22.00, în loc de ora 23.00.

Este luată în discuţie şi reducerea capacităţii de cazare în unităţile turistice la 50%. În acelaşi timp, ora la care se vor închide magazinele, 21.00, rămâne neschimbată, potrivit surselor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Comuna Clinceni a intrat în carantină timp de 14 zile