Antena Meniu Search
x

Video Valul trei al pandemiei de coronavirus ar putea veni cu noi restricţii în România

Suntem în valul trei al pandemiei de coronavirus, iar harta României se înroşeşte iar de la o zi la alta. Cinci judeţe şi Capitala au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Guvernul se gândeşte la noi restricţii.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.03.2021, 19:40

Vezi și
  • Cinci judeţe şi municipiul Bucureşti au intrat în scenariul roşu, în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus.
  • Circa 10.000 de români sunt internaţi în spitale, la momentul actual, cu infecţii cu noul coronavirus.

Miercuri, Executivul ar urma să discute pe baza modificărilor şi vorbim, în special, de cele de circulaţie pe timpul nopţii. Ar urma să se modifice ora de la care putem să ieşim din case doar cu declaraţie pe proprie răspundere. Astfel, ar urma să ajungem ca după ora 22.00 să ieşim din casă doar cu declaraţie pe proprie răspundere, nu după ora 23.00, cum este acum.

S-ar putea modifica de asemenea, conform aceloraşi surse guvernamentale, şi ora la care se vor închide terasele, cafenelele şi restaurantele. Ar urma să fie vorba despre aceeaşi oră, 22.00, în loc de ora 23.00.

Este luată în discuţie şi reducerea capacităţii de cazare în unităţile turistice la 50%. În acelaşi timp, ora la care se vor închide magazinele, 21.00, rămâne neschimbată, potrivit surselor.

Vedem dacă trece de Guvern această modificare şi dacă trece de Guvern trebuie să meargă la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Circa 10.000 de români sunt internaţi, la momentul actual, cu infecţii cu noul coronavirus

Întrebat astăzi despre noi modificări, premierul Florin Cîţu spunea că analizează situaţia şi, în funcţie de evoluţii, dacă va fi necesar, vor reveni cu măsuri în consecinţă.

În spitalele Covid sunt internaţi, în acest moment, în jur de 10.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, faţă de 7.500, cât aveam luna trecută, iar specialiştii avertizează că ne-am putea confrunta, din nou, cu 10.000 de infectări pe zi în acest val al treilea al pandemiei de coronavirus pentru că deja avem în România apariţia tulpinei britanice şi cea sud-africană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Valul trei al pandemiei de coronavirus ar putea veni cu noi restricţii în România