Antena Meniu Search
x

Video Concert inedit în Peştera Urşilor. Sărbătoare cu tradiţie de Ziua Parcurilor Naţionale

A fost sărbătoare marţi, în Apuseni, de Ziua Parcurilor Naţionale. Angajaţii ariilor naturale protejate s-au adunat la un loc şi fiecare a promovat zona din care provine cu produse tradiţionale. Evenimentul a inclus şi un recital în peştera Urşilor. 

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 08:24

Vezi și

Reprezentanţii a 28 de parcuri naţionale s-au adunat, marţi, în Parcul Naţional Apuseni. "Am ales să celebrăm Ziua Naţională a Parcurilor ca o celebrare a conexiunii directe a omului cu natura şi a faptului că noi facem parte din natură", spune Alin Moș, directorul Parcului Natural Apuseni.

Ziua Parcurilor Naţionale, o sărbătoare cu tradiţie

Sărbătoarea Naţională a Parcurilor a fost un prilej pentru toţi cei prezenţi de a-şi etala produsele tradiţionale specifice. De pe mesele festive nu au lipsit pastrama de oaie, ardeii umpluţi cu cartofi, păstrăvul pe cetină de brad, dar şi brâzeturile care au făcut deliciul celor prezenţi. "Toate sunt bune. Slănina este bună şi aici, şi în altă parte. Şi salamul e deosebit, de brânzeturi nu mai discut", mărturiseşte o femeie.

Un preparat deosebit din zonele subcarpatice ale Olteniei a atras toate privirile. "Mălaiul amestecat cu puţină făină, nu se mai numeşte turtă, se numeşte mălai dospit", explică un bărbat. După ce au gustat câte puţin din fiecare preparat, gurmanzii au testat şi băuturile tradiţionale.

Pe acelaşi subiect

Concert inedit în Peştera Urşilor

La finalul zilei, sunetul de tulnic îi anunţa pe toţi cei prezenţi că va urma un concert instrumental chiar în Peştera Urşilor, de la Chişcău. Muzicienii au ignorat frigul şi au cântat în peștera care asigură o calitate acustică de excepţie. "Nu am simţit (n.r. frigul) deoarece adrenalina este extrem de mare în aceste momente", povestesc Georgiana şi Ariadna.

Ziua Parcurilor Naţionale este sărbătorită anual, pe 24 mai, de fiecare dată într-un parc diferit din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Concert inedit în Peştera Urşilor. Sărbătoare cu tradiţie de Ziua Parcurilor Naţionale