Antena Meniu Search
x

Noile gadgeturi, tabletele sau smartphone-urile, cel mai mare pericol de dependenţă pentru copii

O copilărie virtuală. Asta trăiesc tot mai mulţi copii în fiecare zi.

Vezi și

O copilărie virtuală. Asta trăiesc tot mai mulţi copii în fiecare zi. De la vârste tot mai mici, îşi petrec ore în şir pe tablete, smartphone-uri sau pe jocurile preferate. Psihologii spun că gadget-urile au devenit drogurile lor. Şi atrag atenţia că, de multe ori, nu fac decât să îşi imite părinţii.

Ali, un băiat de zece ani, ne povesteşte, în timp ce stă concentrat la jocul preferat, că lumea virtuală nu mai are niciun secret pentru el. 

Sunt printre condiţiile impuse de părinţi, care nu vor ca atracţia pentru tehnologie să se transforme în dependenţă. Aşa cum se întâmplă cu sute de mii de copii sub 14 ani, din întreaga lume, dar şi adolescenţi care deţin o tabletă sau un telefon. Un studiu realizat de un ONG arată că aceştia îşi petrec, în medie, chiar şi nouă ore pe zi lipiţi de ecranele smartphone-urilor.

De aceea, mulţi părinţi duc o adevărată muncă de convingere cu cei mici. 

Copiii care fac parte din noua generaţie îşi petrec tot mai puţin timp afară, jucându-se sau alergând, asta pentru că 75% dintre ei au acasă un smartphone pe care îl deblochează de cel puţin 95 de ori pe zi. 

Cei care au redus timpul petrecut în faţa ecranelor şi-au îmbunătăţit calitatea vieţii sociale, dar şi cea a somnului, arată cele mai recente studii. De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să includă dependenţa de jocuri pe lista bolilor mintale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noile gadgeturi, tabletele sau smartphone-urile, cel mai mare pericol de dependenţă pentru copii