Antena Meniu Search
x

Condiţii de coşmar pentru călătorii din trenurile CFR (Video)

Călătoriile cu trenurile CFR sunt, în continuare, un coşmar. La temperaturi de peste 30 de grade, românii circulă pe unele rute exact ca în Evul Mediu: cu gândaci care mişună printre scaune, în mizerie şi miros de la băile din tren.

de Redactia Observator

la 30.08.2019, 20:43

Vezi și

Călătoriile cu trenurile CFR sunt, în continuare, un coşmar. La temperaturi de peste 30 de grade, românii circulă pe unele rute exact ca în Evul Mediu: cu gândaci care mişună printre scaune, în mizerie şi miros de la băile din tren. Un astfel de exemplu este ruta Bucureşti-Craiova. Cu o cameră ascunsă, o echipă Observator a surprins chinul oamenilor, deşi oficialii CFR neagă că ar mai exista în circulaţie trenuri fără aer condiţionat.

La prânz, când afară sunt peste 30 de grade, urcăm în primul tren care pleacă din Gara de Nord. Încă de la intrare, avem un şoc: din băi vine un miros puternic, podelele sunt murdare, iar pasagerii îndură o căldură infernală. 

Pentru că nu sunt locuri suficiente, oamenii sunt nevoiţi să se aşeze lângă toalete, acolo unde mirosul este insuportabil. 

Ne aflăm într-un tren care a plecat la ora prânzului de la Bucureşti spre Craiova. Înăuntru, însă, nu există aer condiţionat, iar temperatura este aceeaşi ca afară- 31 de grade. 

Pentru o distanţă de puţin peste 50 de kilometri am plătit aproape 50 de lei pe două bilete întregi. Am primit, la schimb, un loc în picioare. 

Oamenii sunt total nemulţumiţi de condiţiile oferite. Spun că este foarte cald în tren şi că acesta este foarte murdar.

Paradoxal, oficialii CFR Călători spun că nu există trenuri fără aer condiţionat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ruta Bucureşti - Craiova nu este singurul exemplu, însă. Şi în ţară călătorii au parte de aceleaşi condiţii de coşmar. 

Reacţia purtătorului de cuvânt al CFR Călători este următoarea: "Îmi pare rău. Rugămintea este să ne transmiteţi trenul, data de astăzi şi colegii mei care se ocupă de acest segment vor face cercetarea în consecinţă".

Întârzierile, condiţiile inumane şi incidentele sunt la ordinea zilei pe căile ferate române. La începutul acestei săptămâni, zeci de pasageri şi-au continuat drumul pe jos, printre şine, până în Gara de Nord, după ce dintr-o locomotivă a început să iasă fum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Condiţii de coşmar pentru călătorii din trenurile CFR (Video)