Antena Meniu Search
x

Condiții dezastruoase găsite de Protecția Consumatorului pe plaja „sălbatică” de la Tuzla

La câteva zile după ce o voce importantă din turismul românesc a acuzat Bulgaria, Turcia și Grecia că finanțează o campanie de denigrare a litoralului românesc, au apărut imagini care arată o realitate degradantă din unele stațiuni, departe de luxul din Mamaia și distracția din Vama Veche.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 11.07.2020, 15:08

Dezastru pe plaja Tuzla din Constanța Vezi și
  • Primăria Tuzla a notificat deţinătorii de construcţii din zonă să înceteze orice activitate comercială
  • Primăria Tuzla a precizat că din 13 iulie va proceda la eliberarea zonei de plajă şi faleză

Cazări încropite printre gunoaie, construcții ilegale, haznale lângă izvoarele de „apă potabilă” și mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului în zona plajei Tuzla.

Plaja din Tuzla era considerată una din ultimele plaje sălbatice din Constanța și era apreciată, cel puțin anul trecut, pentru nisipul fin, vegetaţia bogată şi apa turcoaz. 

În urma unor actiuni desfasurate in data de 4.07 si 11.07, au fost constatate mai multe abateri grave in zona plajei Tuzla. CJPC a participat alaturi de mai multe autoritati la ambele actiuni, sub coordonarea Institutiei Prefectului.

Au fost depistate locatii insalubre, multe constructii ilegale, cu destinatia de alimentatie publica, haznale sapate langa izvoarele de apa “potabila”, cazari incropite printre gunoaie si pentru toate acestea primaria ofera “CERTIFICAT DE OPORTUNITATE”, transformadu-i pe ilegali comercianti, in oportunisti!

La initiativa prefectului, actiunea din 4.07 a fost reluata cu mai multe forte implicate, inclusiv IJP Constanta, ISC, DSP, Garda de Mediu etc., in data de 11.07, iar in urma ultimatumului adresat primariei Tuzla, aceasta a hotarat sa “vada dezastrul” de acolo si sa emita o “notificare” de dezafectare.

CJPC a semnat documentul care arata institutiei prefectului ce dezastru este acolo cu ce potential periculos!”, se arată în comunicarea transmisă de CJPC.

Aceste imagini reprezintă unul dintre motivele pentru care unii turiști români preferă să își petreacă vacanțele de vară în Bulgaria, Trucia sau Grecia. 

Însă Anca Pavel Nedea, fostă președină a Autorității Naționale pentru Turism, actual director al Organizației Patronale Mamaia Constanța și patron de hotel în Cap Aurora, acuză cele trei țări că finanțează o campanie de presă vizând denigrarea litoralului românesc. 

Primăria Tuzla a transmis o notificare pentru toţi deţinătorii de construcţii din zona respectivă ca începând din 10 iulie să înceteze orice activitate comercială, iar în termen de 48 de ore să elibereze zona astfel încât toate construcţiile şi improvizaţiile să fie ridicate. În cazul în care acest lucru nu se va întâmplă, Primăria Tuzla a precizat că din 13 iulie va proceda la eliberarea zonei de plajă şi faleză, iar deţinătorii de construcţii vor suporta contravaloarea demolării.

Material realizat cu informații obținute de reporterul Observator Andreea Filip.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Condiții dezastruoase găsite de Protecția Consumatorului pe plaja „sălbatică” de la Tuzla