Antena Meniu Search
x

Condiţii de muncă MIZERE în Anglia: Vezi cât câştigă angajaţii fabricilor de haine!

Fabricile de îmbrăcăminte din Anglia se declară în concurenţă directă cu Bangladesh şi China. Leafa unui angajat este de două ori mai mică decât salariul minim din Anglia.

Fabricile de îmbrăcăminte din Anglia se declară în concurenţă directă cu Bangladesh şi China. Leafa unui angajat este de două ori mai mică decât salariul minim din Anglia.

Timp de mai multe luni, un reporter sub acoperire s-a angajat muncitor în diferite fabrici din oraşul englez Leicester. În trei dintre ele a fost plătit sub salariul minim pe economie, iar în una a filmat chiar condiţiile periculoase de muncă, în care oamenii erau obligaţi să lucreze.

În una din fabricile care produce îmbrăcăminte pentru cunoscutul lanţ de magazine River Island, ziaristul a fost plătit cu 3 lire pe oră, pentru a împacheta haine, scrie Daily Mail.

Când şi-a confruntat şeful în privinţa salariului, acesta i-a spus că nu poate plăti mai mult pentru că ar ieşi în pierdere:

Pe acelaşi subiect

"Nu suntem plătiţi prea bine pentru hainele pe care le producem şi trebuie să concurăm cu mâna de lucru din China şi Bangladesh. Dacă i-am plăti pe toţi cu 10 sau 6 lire pe oră, am ieşi în pierdere."

Într-o altă fabrică, care furnizează haine pentru brand-ul New Look, reporterul a avut un salariu de 3.50 lire pe oră.

În cea de-a treia fabrică în care s-a angajat, jurnalistul a scos la iveală condiţiile insalubre şi nesigure în care angajaţii lucrau zi de zi: grămezi de gunoaie pe jos, ieşiri de siguranţă blocate şi muncitori care fumează în spaţiul de lucru.

"Pârîţii" susţin că niciun angajat nu este plătit sub salariul minim existent în Anglia.

În urma informaţiilor publicate de jurnalist, mai multe magazine au întrerupt colaborarea cu cele trei fabrici, notează Daily Mail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Condiţii de muncă MIZERE în Anglia: Vezi cât câştigă angajaţii fabricilor de haine!