Antena Meniu Search
x

Video Construcţia blocurilor ar putea fi interzisă într-o zonă cunoscută din ţară. Motivul pentru care mulţi vor să se mute aici

Cea mai cunoscută zonă de agrement din Iaşi ar putea deveni arie protejată. Mai multe ONG-uri împreuna cu primăria lucrează la un proiect pentru a transforma zona de agrement Ciric în parc urban. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.04.2022, 08:54

Vezi și

Cel mai important lucru este că odată cu denumirea zonei de agrement Ciric drept parc urban protejat, va exista un grad ridicat de protecţie împotriva unor investiţii imobiliare în zonă.

Parcul de agrement Ciric, vânat de dezvoltatorii imobiliari

Pentru că are foarte mult spaţiu verde, este o zonă foarte râvnită atât de cei care construiesc blocuri sau case, cât şi de cei care îşi caută o locuinţă. De asemenea, e aproape de un cartier din oraş care are numeroase şcoli şi grădiniţe. De aceea, aici existau multe variante de a se construi blocuri şi case.

Al doilea parc urban din România, după cel de la Văcăreşti

Pentru a proteja zona astfel încât să rămână împădurită, cu spaţiu verde, se lucrează la acest proiect. Primăria, împreună cu ONG-urile fac eforturi pentru ca acest loc să fie numit parc urban. Va fi primul din judeţul Iaşi şi al doilea la nivelul ţării, după cel din Capitală, de la Văcăreşti.

Acum se fac liste pentru a vedea ce specii de plante şi animale sunt aici, iar apoi demersul va fi unul de lungă durată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Construcţia blocurilor ar putea fi interzisă într-o zonă cunoscută din ţară. Motivul pentru care mulţi vor să se mute aici