Antena Meniu Search
x

Video Constructorii celebrei insule-palmier din Dubai vor schimba faţa litoralului românesc. Staţiunile care vor avea în doi ani plaje mai late cu nisip fin

Litoralul românesc se va schimba la faţă în maximum doi ani. La Olimp, Jupiter, Neptun, Mangalia şi Venus, staţiuni unde marea a mai lăsat doar câţiva metri pentru şezlonguri, vor apărea plaje late, cu nisip fin. Cei care vor face posibil acest lucru sunt constructorii care au realizat şi celebra insulă în formă de palmier din Dubai.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.12.2022, 17:51

Vezi și

Multe dintre plajele din sudul litoralului au fost înghiţite de ape. Valurile au fost atât de puternice la furtunile din ultimii ani încât, în unele porţiuni, au dispărut complet. Cele mai mari probleme sunt la Cap Aurora, unde turiştii au ajuns să facă plajă pe diguri sau pe pietre.

Andreea Filip, reporter Observator: În unele zone din sudul litoralului, plajele sunt atât de înguste încât au fost create diguri din nisip, astfel încât malul să fie protejat de valurile puternice care se formează în timpul furtunilor. 

Părerile despre programul de înnisipare sunt împărțite. În timp ce hotelierii din sud așteapă cu nerăbdare realizarea proiectului, patronii din Mamaia susțin că lărgirea plajelor a dus la falimentul multor afaceri. 

Vara trecută, turiştii au migrat din Mamaia în Eforie

Pe acelaşi subiect

Vara trecută turiştii au migrat din Mamaia în Eforie, nemulţumiţi de distanţa mare  până la apă şi de nisipul cu scoici de pe plajă după înnisipare. 

Anca Nedea, proprietar hotel: Pentru noi, să avem o bucată de plajă bună în faţa unei proprietăţi ca a noastră cu 250 de camere, care găzduieşte peste 600 de clienţi în sezon, înseamnă totul. Aşa că aşteptăm nerăbdători acest proiect. 

Cristian Petcu, proprietar hotel: Dacă clienţii care au venit în prezent la noi au beneficiat de plaje mai înguste sau mai mici, în sezoanele următoare vor beneficia de plaje mult mai spaţioase, vor avea parte de locaţii mai mari, plus se va vedea şi în rezervările noastre. 

Misiunea de înnisipare nu va fi, însă, uşoară. Vor fi trei sectoare întinse pe 9 kilometri de plajă. Firma care se ocupă de procesul de înnisipare este aceeași companie olandeză care a reabilitat plaja de la Eforie. Nisipul este adus din zona Portului Midia, din larg, tocmai pentru că este fără scoici și mult mai fin.

Marius Stamat, reprezentant firmă înnisipare: La Olimp sunt zone fără niciun pic de acces, la Venus şi Cap Aurora sunt zone fără pic de acces.

Lucrările de înnisipare a plajelor din sudul litoralului vor începe anul viitor, vor fi oprite în timpul sezonlui estival şi, cel mai probabil, vor fi finalizate în anul 2024. Valoare totală a proiectului este de peste 900 milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Constructorii celebrei insule-palmier din Dubai vor schimba faţa litoralului românesc. Staţiunile care vor avea în doi ani plaje mai late cu nisip fin