Consumul zilnic de FRUCTE PREVINE apariţia DIABETULUI
Potrivit unui studiu, consumate zilnic, fructele reduc riscul apariţiei diabetului. Noua descoperire ar trebui să micşoreze temerile potrivit cărora, fructele consumate în exces dăunează grav sănătăţii din cauza conţinutului ridicat de zahăr.
Potrivit unui studiu, consumate zilnic, fructele reduc riscul apariţiei diabetului. Noua descoperire ar trebui să micşoreze temerile potrivit cărora, fructele consumate în exces dăunează grav sănătăţii din cauza conţinutului ridicat de zahăr.
Citește și: Beneficiile cojilor de portocale. La ce sunt utile și cum poți să le folosești
Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Oxford, fructele nu cresc nivelul de zahăr din sânge, pentru că, probabil, glucoza şi fructoza sunt procesate diferit de organism, faţă de zahărul din prăjituri şi ciocolată.
Consumate zilnic, fructele pot preveni apariţia diabetului deoarece conţin şi fibre şi vitamine.
Însă, potrivit experţilor, este mai bine să optăm pentru mere, pere, portocale şi fructe de pădure, deorace cresc nivelulul de zahăr din sânge mai gradat decât bananele, strugurii sau fructele tropicale.
Studiul a fost efectuat pe un eşanton de peste 500 de mii de persoane din China, care nu sufereau de diabet.
Experimentele s-au făcut pe o perioadă de şapte ani, iar la finalul lor s-a constat că riscul dezvoltării diabetului la persoanele care au mâncat fructe zilnic a fost cu 12% mai mic.
Ele au fost comparate cu persoanele care consumă foarte rar fructe, scrie Daily Mail.
Citeşte şi: Mâncărurile care înlocuiesc cafeaua. Ce alimente nu ar trebui să lipsească de la micul dejun
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰