Antena Meniu Search
x

O contabilă din Iaşi a făcut videochat ca să plătească 100.000 de lei, furaţi din firma unde lucra

O contabilă din Iaşi a făcut videochat ca să plătească 100.000 de lei, furaţi din firma unde lucra. Condamnată cu suspendare după ce a fost prinsă, femeia şi-a luat angajamentul că dă banii înapoi şi ca să facă rost de ei, a găsit soluţia videochatului.

de Redactia Observator

la 26.03.2019, 22:06

Contabilă hoaţă, la videochat
O contabilă din Iaşi a făcut videochat ca să plătească 100.000 de lei, furaţi din firma unde lucra - Twitter

O contabilă din Iaşi a făcut videochat ca să plătească 100.000 de lei, furaţi din firma unde lucra. Condamnată cu suspendare după ce a fost prinsă, femeia şi-a luat angajamentul că dă banii înapoi şi ca să facă rost de ei a găsit soluţia videochatului.

A.M.P, 35 de ani, din Iaşi, a fost contabila unei firme din localitate, scrie BZI.ro, până în 2010. Atunci, un audit intern a descoperit că lipseau 100.000 de lei, aproximativ 30.000 de euro la acea dată, din firmă. Banii fuseseră furaţi de contabilă, folosind chitanţe duble şi semnături false.

Femeia a fost acuzată de delapidare, la audieri şi-a recunoscut faptele, iar în 2012 a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fiind obligată să achite prejudiciul. Pentru a face asta, ea s-a angajat la trei studiouri de videochat din Iaşi. 

În faţa procurorilor, femeia de 35 de ani a declarat că banii furaţi i-a cheltuit pe haine, şi-a ajutat sora, care avea probleme financiare şi era însărcinată, şi a renovat casa iubitului ei de atunci, care între timp i-a devenit soţ. Tânăra s-a căsătorit, a făcut nuntă, apoi botez, dar nu a returnat banii furaţi. Firma a cerut acum schimbarea pedepsei şi încarcerarea femeii.

Cele trei studiouri la care a lucrat sunt administrate de urmatoarele firme: SC Rachel Studio SRL, SC Live Paradis SRL si SC Puf Studio SRL. Cu toate acestea, în perioada în care a lucrat la aceste firme, în 2016, plătea doar 400 lei pe lună din prejudiciu.

Firma prejudiciată a arătat în instanţă că femeia câştigase în lunile cât a făcut videochat 22.000 de lei şi a returnat doar 1.200 de lei. Prima instanţă a respins cererea de revocare a pedepsei cu suspendare, dar miercuri tânăra ar putea afla că are de executat pedeapsa, după aproape 7 ani în care nu s-a preocupat să restituie banii furaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O contabilă din Iaşi a făcut videochat ca să plătească 100.000 de lei, furaţi din firma unde lucra