Antena Meniu Search
x

Copiii cu autism, diabet sau cancer vor putea beneficia gratuit de cursuri de psihoterapie

Copiii cu autism, diabet sau cancer vor putea beneficia gratuit de cursuri de psihoterapie. Este pentru prima oară când se întâmplă asta.

Vezi și

Este pentru prima oară când se întâmplă asta. Şi era mare nevoie. Cursurile sunt organizate de o asociaţie care doreşte să-i ajute pe cei mici să se integreze mai uşor la şcoală şi în societate. Dar şi părinţii lor au nevoie de sprijin. Mai ales atunci când se confruntă cu un sistem sanitar limitat. Cursurile se vor întinde pe durata a 10 săptămâni.

Familiile micuţulor cu probleme reuşesc cu greu să simtă atmosfera sărbătorilor de iarnă. De cele mai multe ori, grijile şi eforturile sunt prea mari.

Monica Davidescu, actriţă: "Mă emoţionez acum pentru că am lucrat cu nişte copii. M-au impresionat ochii albaştri ai unei fetiţe de 14 ani, care era perfect normală, dar avea o tristeţe fantastică în ochii ei. Au mare nevoie aceşti copii, să simtă că-i iubim."

Manuela Hărăbor, actriţă, mama unui copil cu autism: "Un părinte care este tot timpul plin de griji, care, poate, nici nu doarme noaptea de cât se gândeşte ce să facă a doua zi, vă daţi seama că este dureros."

Manuela Hărăbor este mama unui copil cu autism. La 3 ani a încercat să-şi înscrie copilul la o grădiniţă de stat pentru copii normali, dar nu a reuşit.  Întreaga lui copilărie s-a luptat ca fiul ei să aibă o viaţă normală. 

Manuela Hărăbor, actriţă, mama unui copil cu autism: "Este foarte important un grup de suport în care un părinte poate să vină, să schimbe informaţii cu un alt părinte aflat în aceeaşi situaţie. Au nevoie, poate, chiar să plângă pe umărul celuilalt părinte şi să simtă că nu sunt singuri în univers."

Pentru asta, din luna ianuarie, va incepe un program pilot, în care părinţii copiilor cu probleme de sănătate vor avea parte de consiliere din partea unor specialişti. Cursul se va întinde pe durata a 10 săptămâni, cu câte o şedinţă pe săptămână.

Cristian Manea, preşedintele Asociaţiei de Terapie Congnitiv-Comportamentală: "Vor fi primele grupuri atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, ele fiind gratuite."

Andreea Stroe, prezentator Antena3: "Ceilalţi părinţi, cu siguranţă au nevoie de multe discuţii despre problema asta care s-a abătut asupra copiilor lor, copiii în sine, pot să spun că ei suportă mult mai uşor."

În România sunt peste 30 de mii de copii diagnosticaţi cu autism şi în jur de trei mii au diabet de tip unu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Copiii cu autism, diabet sau cancer vor putea beneficia gratuit de cursuri de psihoterapie