Antena Meniu Search
x

Zeci de copii învață să se dea cu caiacul pe un lac din Satu Mare (Video)

Taberele pot fi o lecţie distractivă pentru copii. Pe un lac din Satu Mare, cei mici învaţă să se dea cu caiacul. Fără tablete sau telefoane, copiii au parte de aventură şi distracţie în mijlocul naturii. 

de Redactia Observator

la 06.07.2020, 22:59

Vezi și
  • O tabără de caiac costă 350 de lei pe săptămână.

"Îţi punem vesta de salvare pentru că este mult mai sigur să porţi o vestă de salvare, la lac sau la mare, oriunde-ai fi, îţi dă mult mai multă siguranţă şi eşti mult mai protejată. Hai, urcă-te! Poftim vâsla", este prima lecţie pe care Giulia o învaţă pe Lacul Iojib. În tabără, copiii scapă de frica de înot şi leagă prietenii noi. 

Lecţiile de caiac sunt aproape un pretext pentru distracţie. Copiii profită de vacanţă în timp ce învaţă şi văd lucruri noi. 

Ca să poată participa în această tabără, cei mici au nevoie de o adeverinţă de la medicul de familie care să confirme că sunt apţi să facă sport. 

Ionuț Stancovici, organizator tabără: După care îi învăţăm câteva tehnici de self-rescue, adică să se arunce din caiac, să urce înapoi în caiac, să se distreze, să sară din caiac. Mă distrează foarte mult că sunt foarte mulţi copii veniţi aici şi aud de la părinţi: Vedeţi că au frică de apă şi s-ar putea să nu intre în apă. Durează cam 2-3 minute. Când văd 20-30 de copii că îşi pun vesta pe ei şi se aruncă în apă şi cei care nu ştiu îşi pun vesta pe ei şi se aruncă în apă.

Printre cei veniţi în tabără sunt şi 25 de copii care provin din medii defavorizate.

Alina Florea Pop, pedagog Centru de zi: Pot să înveţe unul de la celălalt, pot să vadă că şi ei pot beneficia de lucruri pe care probabil nici nu visau să le aibă până acum. 

Tabăra de caiac costă 350 de lei pe săptămână și include masa, transportul, dar și activitățile la care participă cei mici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Zeci de copii învață să se dea cu caiacul pe un lac din Satu Mare (Video)