Antena Meniu Search
x

Obezitatea infantilă este în creştere, iar copii sunt hrăniţi haotic, la zeci de grădiniţe!

Obezitatea infantilă este în creştere, dar mulţi copii primesc în continuare meniuri haotice, în unele grădiniţe cu program prelungit.

Vezi și

Obezitatea infantilă este în creştere, dar mulţi copii primesc în continuare meniuri haotice, în unele grădiniţe cu program prelungit. Autorităţile au descoperit nereguli grave, la un simplu control: un sfert dintre grădiniţele verificate nu se supun normelor. Le servesc copiilor chiar şi alimente prăjite, fără să ţină cont de avertismentele medicilor.

Ora mesei, la grădiniţa 221. Copiii mănâncă bine şi sănătos. Aici, alimentaţia corectă e literă de lege. 

Directoarea grădiniţei 221: "Încercăm să evităm cât mai mult alimentele înal procesate, să folosim cât mai puţină adre, grăsimi, lucru care trebuie promovat şi în familie. De asemenea, sărbătorirea zilelor de naştere nu se face cu prăjituri, bomboane, ci cu fructe."

Sunt cazurile fericite, spun inspectorii ANPC. 

485 de grădiniţe cu program prelungit au fost verificate la nivel naţional, iar la aproape un sfert dintre ele s-au găsit nereguli. 

Inspector OPC: "Am atras atenţia că de la 1.800 necesar, să-i oferim în jurul la 800, transforma copilul într-o bombă energetică şi acesta probabil ar adormi dimineaţă."

Un dezechilibru alimentar care ajunge, în timp, să afecteze sănătatea copiilor.  

"La ora actuală este ceva groaznic care se întâmplă. Copiii care mănâncă dezechilibrat sunt predispuşi la obezitate infantilă, boli legate de alimentaţie, la excese alimentare", avertizează un specialist în nutriţie. 

Specialiştii spun că meniul zilnic al unui copil cu vârsta între 2 şi 5 ani ar trebui să conţină: 4-6 porţii de cereale, 3 porţii de legume şi două de fructe, două de carne sau derivate şi 2-3 porţii de lapte sau derivate din lapte. 

Statisticile arată că 20% dintre copiii între 6 și 9 ani sunt supraponderali. Așa cum am arătat în campania Greu în România, obezitatea poate duce în timp la diabet, boli de inimă şi uneori chiar şi cancer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Obezitatea infantilă este în creştere, iar copii sunt hrăniţi haotic, la zeci de grădiniţe!