Antena Meniu Search
x

Copiii invizibili au schimbat legea

Am luptat pentru drepturile celor fara identitate si am reusit. In urma campaniei "Copiii nu sunt invizibili", Senatul a modificat legea protectiei si promovarii drepturilor copilului.

Vezi și

Fiecare autoritate locala care va ignora problema copiilor fara identitate si nu se va implica in procedura de inregistrare tardiva risca o amenda de pana la 1.000 de lei. In plus, Serviciile de Asistenta Sociala sunt obligate sa se implice si in identificarea si inregistratrea copiilor gasiti si in familie, nu doar in maternitate, asa cum se intampla pana acum.

Aceste modificari au fost adoptate in urma demersului realizat de reporterii Observator. Senatul a modificat Legea 272 privind protectia si promovarea drepturilor copilului cu unanimitate de voturi. Daca si deputatii isi vor da votul, in scurta vreme, toate aceste modificari vor intra in practica.

"Aceasta lege, care corespundea la momentul initierii anului respectiv, a fost completata si nu are caracter politic. Ea vine doar in sprijinul sustinerii copiilor mai ales a celor din familii cu probleme sociale", a declarat Gabriela Firea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Copiii invizibili au schimbat legea